The Jesus And Mary Chain potemnělou novinkou "Chemical Angel" vzdáleně připomínají Depeche Mode

24.01.2024 12:42 - Kateřina Spacek | foto: Mel Butler

The Jesus And Mary Chain nedávno vydali nový singl "jamcod", kterým ohlásili nadcházející album "Glasgow Eyes". Nyní přicházejí s další novinkou. Jmenuje se "Chemical Animal" a rockeři v ní hledají inspiraci u duchů své minulosti.

I když se skladba v prvních vteřinách může jevit jako uvolněný kousek, ve skutečnosti z ní sálá temnota, podobná té, s níž pracují například Depeche Mode.

" 'Jamcod', první singl, byl o noci v roce 1998 v House of Blues, kdy se kapela rozpadla. 'Chemical Animal' je jiná, ale svým způsobem příbuzná písnička. Vzpomínal jsem na ty temné dny chemické závislosti. Na chvíle, kdy do té díry spadnete tak hluboko, že všechno, co děláte, děláte instinktivně. Hnací silou jsou drogy. To, co vás dostane z bodu a do bodu b, je to, jestli dokážete skórovat. Byl to strašný způsob života a jsem vděčný za to, že už tak nežiju," svěřil se Jim Reid.

Letos v březnu se The Jesus And Mary Chain vydají na rozsáhlé turné po Velké Británii, Irsku a Evropě. U nás se neukážou, nejblíž to jejich fanoušci budou mít do Berlína nebo Hamburgu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY