B-Side Band klipem o "Brno Marsovi" uvádí desku "Tam a zpět" - musicserver.cz">

"Když já jsem chodil do sboru, tys fetoval!" B-Side Band klipem o "Brno Marsovi" uvádí desku "Tam a zpět"

18.01.2024 11:00 - Honza Balušek | foto: se svolením kapely B-Side Band

Osmnáctičlenný B-Side Band, který trumpetista a bandleader Josef Buchta založil v roce 2006, se do povědomí dostal hlavně několikaletou spoluprací s Vojtou Dykem. Nyní se ale formace rozhodla pustit se do další éry své kariéry a nahrála první autorské album "Tam a zpět".

"Poslední roky jsme se plácali na místě a vlastně i hodně trápili," popisuje Buchta. "Naše nová etapa nám dává šanci se volně nadechnout a začít konečně tvořit bez obav, jak to dopadne. Je to ozdravné a osvobozující. Nové album je toho jasným důkazem a velkým příslibem do budoucna," těší se kapelník brněnského bandu.

Desítka nových písniček je zvukově barevná a nenechá se žánrově svazovat. Důkazem toho je i aktuální singl "Brno Mars", který s humorem sobě vlastním otextoval a také i hravě nazpíval sám autor písně Lukáš Janota. Roztančený videoklip, který si můžete pustit níže, vznikl v režii Jana Turka ze Signal Generator ve spolupráci s tanečníkem a choreografem Romanem (Kalo) Kejíkem, hlavní roli si zahrála bratrská dvojice Sebastian a Samuel Šipošovi.

Album "Tam a zpět" vyšlo netradičně ve čtvrtek 18. ledna 2024, pořídit si jej můžete na CD, vinylu i digitálně a samozřejmě je k poslechu také na všech obvyklých streamovacích službách. Band nahrávku vyveze i na turné, prozatím je známý termín křtu - 18. dubna v brněnském Metro Music Baru.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY