Členy Deloraine skolil covid. Cocotte Minute tak společné turné dovršili v Lucerna Music Baru sami

16.12.2023 17:33 - Ondřej Hricko | foto: Jan Nožička

Cocotte Minute letos vydali triptych nových písní a za doprovodu paganfolkových Deloraine je představili naživo na turné "RagnaRock'n'Roll" po celém Česku. Poslední zastávkou byl pražský Lucerna Music Bar. Roli hosta se ovšem kvůli nemoci musela zhostit parta Cruel Company.

Live: Cocotte Minute

místo: Lucerna Music Bar, Praha
datum: 14. prosince 2023
support: Cruel Company
setlist: 1-2-3 vpřed, Nenávist, Srdce, Tanči, Králům koruny, Vlčí hrad, Černý šaty, Řeka, Milujem se čím dál víc, Punk off kha, Měl bych tě sejmout, Bratře nedovol, Czeko, Kopem!, Bastard, Lodě, Můj čas, Kohlleda
Fotogalerie

Cocotte Minute, Lucerna Music Bar, Praha, 14.12.2023 (fotogalerie)
© Jan Nožička
V den koncertu přišla zpráva, že Deloraine nezahrají. Kapelu zasáhl covid, a ta se tak poslední zastávky turné zhostit nemohla. Férově ale nabídla fanouškům možnost vrácení vstupného.

Místo ní na poslední chvíli zaskočili pražští Cruel Company, kteří kombinují melodické rockové pasáže s metalcorem. Nevděčnou pozici ale zvládli a něco málo přes půl hodiny dlouhým setem dokázali přítomné dobře rozehřát.

Cocotte Minute si nově na šňůru přivezli ledkové obrazovky, na něž promítali efektní vizuály. Možná škoda přesvětleného prostoru - v tmavší atmosféře by vynikly ještě lépe. Skupinu také trochu trápila technika, ale jak lídr sestavy Martin Zeller dodal, i přesto je to pořád baví.

Cocotte Minute, Lucerna Music Bar, Praha, 14.12.2023 (fotogalerie)
© Jan Nožička
On sám se po celé vystoupení trápil s odposlechem, kam mu dle jeho slov zvukař posílal bordel. I to možná zapříčinilo, že vokálně to tentokrát nebylo úplně ono a frontmana často, zvlášť ke konci večera, zrazoval hlas. Také mu bylo v textově náročnějších písních špatně rozumět a často bylo třeba skladby dobře znát, aby si s kapelou mohli příznivci zazpívat nebo zakřičet.

Ta to ale doháněla tradičně poctivým nasazením. Nechyběla hra na kytaru katanou, seskok z balkónu klubu na ruce diváků, na kterých Zeller odzpíval téměř polovinu písně "Lodě", choreo s vlajkami či průchod publikem se svítícím řetězem.

Cocotte Minute, Lucerna Music Bar, Praha, 14.12.2023 (fotogalerie)
© Jan Nožička
Nové songy u návštěvníků fungovaly, včetně kontroverznějšího coveru od Petra Kotvalda "Milujem se čím dál víc". Naživo měla skladba ostřejší nádech, i když osmdesátkové stigma (originál je z roku 1990) Cocotti stejně nesklepali.

Hitů už muzikanti nastřádali celou řadu, a tak se tentokrát nedostalo na pecky jako "Bordel", "Nazdar" či "Veď mě". Naopak nechyběly letité kusy "Měl bych tě sejmout", "Bastard" z debutu "Czeko" nebo ohlédnutí za deskami "Sado Disco" písní "1-2-3 vpřed", která celý večer otevírala, a "Proti sobě" kousky "Kopem!" a "Bratře nedovol".

Během večera dorazil i jediný zdravý člen kapely Deloraine. Fanouškům se za neúčast omluvil a přislíbil, že se brzy do Prahy podívají. Poděkoval kolegům z Cocotte Minute za skvělé turné a Zellerovi předal dárek, ve kterém se ukrýval papiňák (francouzsky cocotte minute). Koncert byl posléze dovršen "Kohlledou", kterou pro účely turné kdysi hlavní hvězdy nahrály spolu s partou Trautenberk.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY