Klip "jamcod" od The Jesus And Mary Chain není nic pro epileptiky. Kapela jím láká na novou desku

01.12.2023 14:28 - Kateřina Spacek | foto: David Webr

The Jesus And Mary Chain oslaví 40 let své existence osmým albem "Glasgow Eyes", které vyjde 8. března u Fuzz Clubu. Jim a William Reidovi ho natáčeli ve studiu Castle of Doom svých kolegů z Mogwai v Glasgow (na tomtéž místě v roce 2017 nahráli vydařenou desku "Damage & Joy").

Tentokrát oba bratři ve smršti kytar dávají prostor své lásce k jazzu. "Nečekejte ale, že 'The Mary Chain goes jazz'," říká Jim a dodává: "Lidé by měli očekávat album od Jesus And Mary Chain a tím 'Glasgow Eyes' rozhodně je. Náš tvůrčí přístup je stejný jako v roce 1984. Prostě vyrazíme do studia a uvidíme, co se stane. Šli jsme tam s několika písněmi a nechali tomu volný průběh. Neexistují žádná pravidla, prostě děláte, co je potřeba. A je v tom telepatie - jsme taková zvláštní ne úplně dvojčata, která si navzájem dokončují věty."

Prvním singlem z alba je "jamcod", tak trochu tematická píseň, která do zvuku skupiny plného skřípajících kytar přidává špetku elektroniky. A doprovodný klip? Ten uvádí varování pro epileptiky. Tak bacha.

Tracklist "Glasgow Eyes" zahrnuje následujících dvanáct songů: Venal Joy, American Born, Mediterranean X Film, jamcod, Discotheque, Pure Poor, The Eagles and The Beatles, Silver Strings, Chemical Animal, Second of June, Girl 71, Hey Lou Reid.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY