Nickelback přijedou v červnu do Prahy

27.11.2023 16:03 - Tisková zpráva | foto: Richard Beland

Cenami ověnčená rocková kapela Nickelback oznámila evropské koncerty v rámci Get Rollin' Tour 2024, na kterých představí své nejnovější, desáté studiové album "Get Rollin'". Na všech koncertech se k Nickelback připojí britská indie-rocková skupina Lottery Winners. Pražský koncert se bude konat 6. června 2024 v O2 areně, vstupenky budou v prodeji v sítích Ticketportal a Ticketstream od 1. prosince 2023 v 10:00, klubové předprodeje odstartují dříve.

Nickelback plakát
© Live Nation
Nickelback byli v roce 2009 časopisem Billboard vyhlášeni "nejúspěšnější rockovou skupinou desetiletí". Čtveřice ve složení Chad Kroeger, Ryan Peake, Mike Kroeger a Daniel Adair, která je celosvětově proslavená svými kariéru určujícími a oceňovanými hity "How You Remind Me", "Photograph", "Far Away" a "Rockstar" a dalšími, je jednou z komerčně nejúspěšnějších a nejvýznamnějších kapel posledních dvou desetiletí.

Jejich úspěch zahrnuje celosvětový prodej více než 50 milionů nosičů, což upevnilo jejich status jedné z nejprodávanějších skupin všech dob a druhé nejprodávanější zahraniční skupiny v USA v dekádě 2000, hned za Beatles. Jejich nepřehlédnutelný a neodolatelný hit "How You Remind Me" byl vyhlášen Billboardem jako Top Rock Song of the Decade a byl nejhranější písní v amerických rádiích.

Kromě všech těchto ocenění byli také vyhlášeni Nejlepší rockovou skupinou desetiletí časopisu Billboard a získali devět nominací na cenu Grammy, tři American Music Awards, World Music Award, People's Choice Award, dvanáct cen JUNO, sedm MuchMusic Video Awards a byli uvedeni na kanadský chodník slávy (2007) a do kanadské hudební síně slávy (2023). Nickelback se mohou pochlubit více než třiadvaceti singly na vrcholu hitparád a fanoušky po celém světě, více než dvanácti po sobě jdoucími vyprodanými světovými turné, na kterých hráli pro více než 10 milionů oddaných a obdivujících příznivců.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY