Comeback Imodium svítí jako "Lampy"

22.11.2023 13:58 - Hana Bukáčková | foto: Michal Havlíček

Imodium hlásí, že příští rok bude patřit jim. Po sedmi letech od "Elementu" vyjde další (v pořadí šestá) deska, na 4. 4. 2024 chystají ve Foru Karlín největší koncert, který bude zároveň součástí oslav 20 let existence kapely. Původně broumovská skupina vydala nový materiál již vloni, a to duet se Žanet. "Střepy tepy". Nyní, přesně po roce, přidává sólo věc - "Lampy".

"Nikdy jsem neměl rád, když se vysvětluje význam písně, ovšem v tomhle případě je to nad slunce jasný. Jsme zpět! Píseň je o nás a o všech dalších, co chtěli zkusit něco jinýho, odpočinout si od někoho a něčeho, ale nakonec zjistí, že je jim stejně nejlíp pohromadě, u toho, o co pečují celý život. Jenom tehdy vám zase srdce hoří na tisíc procent a všechno včetně vás září! Proto 'Lampy'," komentuje čerstvou skladbu frontman Thom Fröde, který je současně autorem textu.

De facto tak jinými slovy vystihuje onu jejich pauzu a to, že kapela je prostě jejich srdcovka, navíc když v ní hrají od puberty. Za hudebním podkladem stojí všichni členové formace.

Kluci vůbec nestárnou. Moje fanouškovské srdéčko plesá, že nezůstalo jen u slov, ale opravdu se to děje a comeback se rýsuje. Po pravdě jsem čekala rockovější nářez, ale tohle je taky dobrý.

Melodická novinka s chytlavým až návykovým refrénem je doplněna i o klip, který si vzali do parády režisér Honza Kašpar a kameraman a scenárista v jedné osobě Chaply Rzblz. Co otevřené srdce, to jedna rozsvícená lampa, světlo, naděje... Každé srdce bije pro správnou věc, člověka. Spojuje tak různé osobnosti a osudy v jednu zářivou věc, která zahřeje (stejně jako lampa) a zároveň otevře oči všem bloudícím.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY