Pokáč laškuje s Gabrielou Laškovou "V peřinách"

03.11.2023 10:54 - Hana Bukáčková | foto: Jakub Mahdal

Písničkář Pokáč vydal v poslední říjnový pátek čtvrtou řadovku "Rodinné album". A jak název napovídá, hlavní inspiraci hledal doma - tématy jsou tedy rodina, otcovství a podobně. "Tuhle desku jsem psal jako spokojenej táta, což se muselo jistě projevit. Přijde mi vyklidněnější, pohodovější, měně rýpavá a kritická, je v ní více klidu a také únavy," popisuje autor.

Nahrávka obsahuje třináct písní, z toho tři jsou duety. Dva - tedy ten s Martinou Pártlovou i ten s Nikol Leitgeb - již známe. Do třetice přidal neokoukanou tvář, aspoň co se týká hudby Gabrielu Laškovou (můžete si ji pamatovat coby moderátorku zpráv a Miss ČR 2013 pod dívčím jménem Kratochvílová).

"Singl 'V peřinách' mě napadl jednou v posteli těsně před usnutím, když jsme si chtěli s manželkou udělat hezkej večer, ale místo toho jsme padli vyčerpáním do postele a šli spát. V tomhle se asi najde každý rodič, který celý den běhá za dětmi a večer toho má tak akorát. Život už prostě není jako dřív, priority jsou jinde, tak je potřeba si pořádně odpočinout, protože zítra se jede další kolo," komentuje dvojnásobný otec.

Sama Gabriela je - stejně jako holohlavý písničkář - také maminkou dvou synků. Za vším stojí jeho manažer Tonda, který je propojil. "Song má působit hlavně mile, není to žádný banger popových hitparád, v tom duchu jsme udělali taky minimalistický klip a doufám, že se bude líbit," doplňuje muzikant k vizuálu, který natočil opět Jakub Mahdal.

Neměla jsem ponětí, že Lašková je takový talent. Její zpěv zní přirozeně, nenuceně a s tím Pokáčovým pěkně souzní. Cítím v tom semaforské zpracování a rozvláčné naladění. Klip je příjemným vyústěním jejich spolupráce. Oba oblečeni do pyžam komentují aktuální dění, tedy maraton rodičovství.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY