zpívají svorně Celeste Buckingham & Matěj Vávra. Při vzniku songu a klipu se ovšem nepotkali - musicserver.cz">

"Chci tě chvíli mít tu," zpívají svorně Celeste Buckingham & Matěj Vávra. Při vzniku songu a klipu se ovšem nepotkali

22.10.2023 18:58 - Hana Bukáčková | foto: Michel De Freitas

Česko-slovenský duet "Chci tě chvíli mít tu" bývalých partnerů Matěje Vávry a Celeste Buckingham vyšel na jejich sólových albech během loňského roku. Nyní k němu přidávají i video. To vzniklo stejně jako skladba netradičně. I když je to duet, nahrávalo se ve dvou různých zemích a umělci se při této spolupráci nepotkali.

"Skladba má mnoho významů. Pro někoho to může být o vztahu mezi dvěma lidmi nebo o vztahu k nějaké vyšší síle. Pro mě je esence obsahu písně o hudbě. Když dělám hudbu, jsem šťastný, mám všechno a hudba mě vezme na ta místa, kde můžu jen být a nepřemýšlet nad věcmi. Hudba je pro mě takový katalyzátor," prozradil o skladbě matěj. "Pro mě je o lásce k hudbě. Vždy stojí při mně. A je i o vnitřním přesvědčení, o tom, co nás drží nad vodou a doprovází celým životem," dodala Celeste.

Přijde mi, že si pointa a způsob provedení protiřečí. Název zní toužebně s přáním mít vedle sebe konkrétní osobu... a pak se ani nepotkají ve studiu. I když ve své tvorbě oba s převahou preferují angličtinu, zde vsadili na mateřský jazyk. To je dobrý nápad, ale ne vždy padne na úrodnou půdu. Vadí mně Matějovo frázování, tahá mě za uši, jak to seká a dává důraz na slabiky.

Za videem stojí portugalský režisér Michel De Freitas, pro kterého to byla premiéra - pohybuje se totiž ve světě artových filmů a televizní reklamy. Zpěvačka ho našla přes sociální sítě. Jeho snímek si také pohrává s kontrastem: s Vávrou natáčel ve městě (v Bratislavě) a s Celeste v přírodě (tipuji, že se jedná o Madeiru, kde muzikantka poslední dobou žije).



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY