Fast Food Orchestra mačkají život jako "Pomeranč"

17.10.2023 11:57 - Hana Bukáčková | foto: Jan Zhor

Skáčkoví Fast Food Orchestra momentálně pracují na nové desce "Bistro snů", která by měla vyjít zkraje příštího roku. Po "Jízdním řádu" a titulním songu je dalším předkrmem, chodem "Pomeranč". Svým textem a skočným rytmem přímo vybízí k prožívání života naplno.

Za verši stojí tradičně frontman Fido, na hudbě se podílela kapela společnými silami. V písničce se mezi řádky zpívá, že není na co čekat, život je krátký a měl by být plně prožíván. O tom je i samotný refrén: "Život je jako pomeranč, musíš ho ždímat. Hlavně bejt nad věcí a hlavně se z toho..." však vy víte co... :-)

Za scénářem i produkcí videa stojí sama skupina, která se obsadila do rolí hlavních hrdinů - lovců, kteří se snaží polapit uprchlé ovoce. Roli dostal i frontmanův psík. Snímek natočil Jan Zhor v pražském parku Stromovka a ve smíchovském klubu Futurum.

Baví mě příměr, metafora života a pomeranče, kdy máme ždímat dobroty, dokud to jde, a nečekat na nějaký příště, kdy už může být pozdě. Klip je zábavný, s příběhem, nutí vás se dívat a neuhnout pohledem. Zkraje jsou dobře zakomponované komiksové přezdívky, na kterých si muzikanti dali záležet - po přečtení vykouzlí úsměv na tváři. Vtipný je i šejkrující taneček, který se jistě chytne při koncertech. Celkově z toho vyleze čtyřminutová vitamínová smršť, která vás napumpuje potřebnou dávkou energie. A ta se na přicházející pochmurné počasí bude hodit.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY