Ivan Hlas Trio slaví dvacet let společného hraní novým albem starých písní

11.10.2023 14:35 - Jiří V. Matýsek | foto: Jiří V. Matýsek / musicserver.cz

Písničkáře Ivana Hlase jsme si navykli vídat ve společnosti kytaristy Norbiho Kovácse a violoncellisty Jaroslava "Olina" Nejezchleby. Tato sestava se vžila pod názvem Ivan Hlas Trio a společně hraje už dvacet let. Toto výročí nyní muzikanti slaví staronovým albem "Pramínek času", které shrnuje šestnáct písniček, jež mají pánové rádi a celou dobu je provázely.

Vesměs tak na nahrávce najdeme koncertní jistoty a osvědčené hity. Nicméně, jedno překvapení pro posluchače tu přece jen je. Vedle klasických skladeb "Až přelezem plot", "Jednou mi fotr povídá", "Hanspaul City" nebo "Karlín" je tu jedna písnička zcela nová - "Hello, Mony!". Tu Ivan Hlas začal psát ve svých patnácti letech a nyní ji dokončil.

Více než hodinové ohlédnutí vzniklo během pár dnů ve studiu, najednou a naživo. Osvědčené kousky nepřeberného Hlasova zpěvníku za sebou plynou jako pramínek času a v aranžmá, jak si je oblíbili návštěvníci koncertů. Neplánovaně tak vzniklo i jakési pomyslné best of album písničkáře, kterého posloucháme už více než půl století. Desku natočil Adam Pakosta ve studiu Soundevice a v roce 2024 vyjde i ve vinylové verzi.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY