Tomáš Klus a Sima Magušinová v pohádkové skladbě "Vesmír má" zpívají velmi mile o naději

09.10.2023 10:58 - Milan Menčík | foto: Supraphon

Už na začátku listopadu si do českých a slovenských kin prorazí cestu animovaný film "Tonda, Slávka a kouzelné světlo". Režisérský debut Filipa Pošivače pojednává o malém klukovi, který celý svítí. A aby nevzbuzoval přílišnou pozornost, snaží se ho rodiče od narození držet doma. To se změní ve chvíli, kdy se do jednoho ze sousedních bytů nastěhuje Slávka, ve které Tonda získá opravdovou kamarádku. Spolu začnou pátrat po chomáčcích tmy, které z jejich domu vysávají sluneční světlo.

Česko-slovensko-maďarské dílo má předlohu v povídce Jany Šrámkové a o doprovodnou píseň "Vesmír má" se postarala dvojice Tomáš Klus a Sima Magušinová. Prvně jmenovaný ji složil a otextoval, slovenská zpěvačka do duetu perfektně zapadla hlavně proto, že stejně jako její kolega působí velmi mile. Do loutkové pohádky o světle (naději) oba perfektně pasují.

Pro Magušinovou to není první spolupráce s českými zpěváky - ještě jako Martausová natočila s Kryštofem filmový hit "Hvězdáři" a v létě na Velehradě si zazpívala třeba s Hradišťanem. Vůbec by nevadilo, kdyby ona a Klus natočili víc skladeb, případně vyrazili na turné. Oba dva jsou známí svou veselou a pozitivní povahou a toho není nikdy dost.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY