Sufjan Stevens vás v singlu "A Running Start" zavede do borového háje

06.10.2023 18:42 - Kateřina Spacek | foto: Gie Knaeps

Je to pár týdnů, co Sufjan Stevens zveřejnil zprávu, že byl hospitalizován s Guillainovým-Barrého syndromem. Jedná se o autoimunitní onemocnění postihující periferní nervovou soustavu. Zpěvák tak v současné době podstupuje rehabilitaci a intenzivní fyzioterapii, aby se znovu naučil chodit.

"Je to pomalý proces, ale říkají, že se 'uzdravím', jen to chce hodně času, trpělivosti a tvrdé práce," napsal před pár dny na svém profilu na Tumblr.

Jeho nejnovější album "Javelin" je však hotové a v pátek vyšlo. Ještě předtím se Sufjan podělil o třetí singl z něj. Po "Will Anybody Ever Love Me?" a "So You Are Tired" zvolil kousek s názvem "A Running Start".

Začíná folkovou vybrnkávačkou, krátce nato se na scéně objeví Stevensův nezaměnitelný vokál. Rodák z Detroitu zde nečaruje jen s rytmem, ale i se slovy. Což je ostatně důvodem, proč si ho spousta lidí tak zamilovala. A když je řeč o lásce, "A Running Start" je vlastně taky love songem. Autor si všímá, že láska je proces, který ubíhá opravdu svižně. Pokud navíc zavřete oči a necháte se písní pohltit, najednou máte pocit, že jste se ocitli uprostřed borového háje. Jedním slovem - krása.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY