Václav Neckář je "Snílek". K natáčení nové písně si pozval Letní kapelu Jaromíra Švejdíka

29.09.2023 20:09 - Jiří V. Matýsek | foto: Supraphon

Václav Neckář oslaví letos v říjnu osmdesátiny, a jak už to tak u muzikantů bývá, dárky dostávají hlavně posluchači. V jeho případě to bude komplet "Osmdesát / Největší hity 1965-2023", který fanouškům nabídne průřez celou jeho hudební kariérou. Na kompilaci se dostalo osmdesát songů a najdeme mezi nimi i jeden zbrusu nový.

Jmenuje se "Snílek", vyšel na svátek všech Václavů 28. září a navazuje na Neckářovu spolupráci s Jaromírem Švejdíkem (Priessnitz, Umakart, Kafka Band, Letní kapela) a Dušanem Neuwerthem (Tata Bojs, Umakart, Kafka Band). Právě tito dva hudebníci autorsky a producentsky stojí za zpěvákovou comebackovou deskou "Dobrý časy" a též skladbou "Půlnoční", která zněla ve filmu "Alois Nebel" a stala se novodobým vánočním evergreenem.

Švejdík je autorem hudby i textu, výslednou podobu zpracoval producent Dušan Neuwerth. Ve studiu SONO Doupě Records ji nahrála Švejdíkova Letní kapela s úctou ke skupině Bacily, která stála po boku Václava Neckáře po většinu času jeho úspěšné kariéry.

Doprovodný videoklip zachycuje protagonistu i ostatní muzikanty při natáčení a focení propagačních snímků. Podstatným elementem je i zpěvákův bratr Jan, který je vždy přítomen a Václavovi pomáhá nejen ve studiu. Songem, který tematizuje bratrův život a jeho neúnavné snílkovství, doslova provází. A je to silné a dojemné zároveň, stejně jako Neckářova proměna z unaveného, dobrotivého stařečka v charismatického a spokojeného pána.

Přejeme vše nejlepší!



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY