Psychedelici Madhouse Express mají živý klip k "She Knows", představují nové album a lákají na velkolepý křest

21.09.2023 13:34 - Jiří V. Matýsek | foto: Dorota Špinková

Čím dál tím populárnější domácí psychedeličtí rockeři Madhouse Express vstupují do nové éry kapely a tu předchozí, spojenou s deskou "Surreal Meadow", uzavírají živým videoklipem ke skladbě "She Knows". Ta se dosud ukázala u fanoušků jako nejoblíbenější. Záznam byl pořízen v lednu tohoto roku v pražské MeetFactory a i díky absenci psychedelického vizuálu působí velmi syrově a skvěle zachycuje dravou energii muzikantů.

Madhouse Express zároveň představili druhou velkou studiovku. Jmenuje se "Something With Space" a nabídne desítku nových skladeb, vesmírně psychedelických a energicky rockových zároveň. Album bylo nahráno a mixováno Lukášem Polákem ve studiu Tropical Cell v Kasárnách Karlín. Masteroval ho Ondřej Ježek z Jámor studia. Nově dojde i na experimenty s prvky elektronické hudby.

"Naše nová deska ctí i překračuje dosavadní tvorbu. Je výsledkem různorodého vnímání moderní psychedelie ze strany členů kapely. Kompozičně vznikly chytlavé popové struktury, nebo repetitivní krautové hypnózy s heavy kadencí. Textově je opět dvojsmyslnou hříčkou, která hledá odpovědi na otázky izolace lidského druhu v nekonečnosti vesmíru, ale také citlivou zpovědí o vnitřní rozervanosti," hodnotí shodně kapela ve složení Maxmilián Hruška (zpěv, kytara, klávesy, theremin), Gregor von Kolofon (baskytara), Daniel Novotný (kytara) a Petr Podzimek (bicí, perkuse).

Novinku muzikanti představí v rámci jednodenního festivalu Dream or Die, který v sobotu 23. září opanuje Kasárna Karlín. Vedle Madhouse Express je na programu set Kill The Dandies!, kteří nabídnou materiál z připravovaného alba. Společně pak obě formace lákají v rámci akce na bohatý program, jehož součástí bude kromě hudby autorské čtení, výstavy obrazů, přednáška a mnoho dalšího. Vstupenky jsou v prodeji na GoOutu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY