David Koller v akčním klipu "My jsme se chtěli" ukazuje, kdo je u něj doma kapitán

02.07.2023 14:19 - Hana Bukáčková | foto: Honza Průša

David Koller letos vydal album "LP XXIII", z něhož nyní představuje singl "My jsme se chtěli". Ten je klasicky o vztahu, jeho nešvarech, ale i o touze, milování a o snaze prožívat jen to krásné. Hudbu složil charismatický muzikant sám, text napsal Jáchym Topol.

V klipovém pojetí zpěvák doslovně zhmotnil vášeň pro létání. Jak mi prozradil v rozhovoru, v době, kdy jsme si povídali, domlouval právě natáčení tohoto videa. Ve snímku tedy pilotuje letadlo, zatímco Michal Pelant hraje na kytaru přímo na střeše projíždějícího vlaku, ostatní členové sedí uvnitř.

V klipu pod režisérským dohledem Vladimíra Michálka si zahrála i hudebníkova manželka Anna, kolem které krouží. Nově v něm nenápadně představuje i nového člena v doprovodné kapele - za Matěje Belka, který přijal nabídku od Tata Bojs, nastoupil klávesista Martin Kroupa Kryštof.

Dle kopečků, které jsou chvílemi připodobňovány k částem ženského těla - což mi přijde nadbytečné -, tipuju, že se natáčelo a létalo nad Českým středohořím (minimálně se zde mihne vlaková zastávka Třebívlice). Výsledek tak ukazuje krásu naší kotliny. V pasážích 0:53 a 2:53 vidím i spojitost s Ukrajinou (národní barvy), které Koller neustále vyjadřuje podporu. Letadlo snímku dává vzdušnost. Symbolizuje, že je potřeba v každém vztahu počítat s nadhledem a určitou dávkou volnosti... a možná do něj vletět i střemhlav.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY