říká - musicserver.cz">

Josh Homme prodělal rakovinu. "Poslední roky byly nejhorší v mém životě," říká

16.06.2023 18:56 - Jiří V. Matýsek | foto: Adam Hencze / musicserver.cz

Queens Of The Stone Age vydávají v pátek 16. června očekávanou řadovku "In Times New Roman". Od předchozí nahrávky "Villains" uplynulo šest let, což je mezi deskami skupiny nejdelší časový úsek vůbec. Jak se ale v rozhovoru pro Revolver rozpovídal její frontman Josh Homme, důvodem pro dlouhou pauzu nebyla rozhodně jen covidová pandemie, jak by asi mnohým vytanulo na mysli.

V roce 2022 totiž zpěvák prodělal úspěšnou chirurgickou léčbu rakoviny. "Nikdy neříkám, že už nemůže být hůř. Nikdy to neříkám a ani bych to nikomu nedoporučoval. Ale říkám, že se to může zlepšit. Rakovina je jen třešnička na dortu zajímavého období, víte? Jsem nesmírně vděčný za to, že je vše na dobré cestě se z toho dostat, a budu se na to dívat zpětně jako na něco, co je v prdeli - ale bude mě to dělat lepším člověkem. Jsem s tím smířený. Je spousta věcí, které chci udělat. A je spousta lidí, se kterými to dělat chci."

V interview se muzikant dotkl i rozvodu s manželkou Brody Dalle, který vyústil až ve vleklou právní bitvu. "Byly to nejtemnější čtyři roky mého života. Ale i to je v pořádku," přiznal. "I když se to všechno stalo a rozbilo můj bývalý život na kousky, tyto kousky jsem dokázal sestavit do lodi, která se chystá na start. Ze všech těch kousků vpluju do svého nového života," uzavřel.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY