Ze záznamu live session ale dýchá pečlivost - musicserver.cz">

Ewa Farna zpívá: "Vařím z vody." Ze záznamu live session ale dýchá pečlivost

11.06.2023 09:04 - Hana Bukáčková | foto: EwoluZone s.r.o.

Ewa Farna patří k našim top zpěvačkám, celý národ ji zná od jejích třinácti let. O tom, že to nebyla jen teenagerská hvězdička, svědčí i její stabilní pozice na hudební scéně. Za poslední desku "Umami", kterou vydala na konci roku 2021, získala ocenění Interpretka roku v hudebních cenách Anděl.

Letošní rok je pro ni výjimečný, nejen tím, že slaví kulaté jubileum (třicetiny se asi ještě můžou normálně říkat, však je to mladá holka), ale připravuje i největší sólový koncert v dosavadní kariéře - 14. října vystoupí v O2 areně.

Lehkou návnadou budiž i speciální live session k již zmíněné řadovce, kterou zpěvačka natočila v loňském roce ve formátu minidokumentu. Během ní zahrála většinu písní z alba. A právě "Vařím z vody" tento čtyřicetiminutový jedinečný set, nahraný v krásném prostředí pražského Rudolfina, ohlašuje. Kdy film půjde ven jako celek, je zatím ve hvězdách.

Do živáku se zapojilo na dvě desítky tanečnic, došlo tak ke hravé a nenásilné kombinaci architektury (schodů a dalších stavebních a zdobných prvků) s jejich pohybovým uměním. Je to podívaná jak pro ucho - v druhé půlce se zapojí vokalisti včetně Michala Strnada, který je stálicí ve sboru Báry Polákové -, tak pro oko (Ewin outfit barevně ladí s prostorami).

V písni se zpívá: "Občas se stává, že nevím kudy. Nehroutím se a vařím z vody." Zde Ewa Farna určitě nevařila z vody, live počin vypadá velkolepě, má slavnostní punc, noblesu a dokazuje, že je to paní zpěvačka.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY