dné na červen chystá své druhé album "Basic Living"

09.05.2023 17:56 - Dan Hájek | foto: Paulína Maťová

Sedm let od vydání debutu "These Semi Feelings, They Are Everywhere" se o slovo opět hlásí dné - na druhou polovinu června si přichystal jeho následovníka. Ponese název "Basic Living" a vyjde na značce Platoon.

Prvním lákadlem je píseň "Traps In My Feed", v níž jako vokalista hostuje FVLCRVM. Tématem songu je jakási potřeba odložit telefon a jiné věci ve chvílích, kdy se chcete soustředit na něco jiného. Sám Ondřej Holý se v textu ubezpečuje, že jeden dokončený song znamená mnohem více než několik publikovaných instagramových stories. Skladba je vystavěna na táhlých akordech ambientních syntezátorů, jež jsou proloženy prostými beaty. Ty mimochodem vznikly ze zvuků kokosových skořápek padajících na dlážděnou podlahu.

Doprovodné video, které vymyslel a režíroval Luboš Vacke, tuto ideu ještě více rozšiřuje a zevšeobecňuje. Podívat se na něj můžete pod článkem.

Připravovaná kolekce se ohlíží za peripetiemi a osobními vzpomínkami, které autor zhmotnil do mnohem členitějších kompozic. Výsledek by tak měl být o dost barvitější. Ambientní pasáže by se zde měly prolínat se samplovanými i zpívanými hlasy, vintage syntezátory, nástroji vážné hudby a segmenty zvuků kytar ve stylizaci midwest emo. To vše doplní ryze organické rytmy a lo-fi estetika. Kromě FVLCRVM se mezi hosty objevují Jenovéfa Boková, Sofie Fiurášková, Dalibor Vinklar, Dominik Gajarský nebo Floex. O mix nahrávky se postraral sám Ondřej za pomoci Aid Kida a mastering měl pod palcem Zino Mikorey.

Deska "Basic Living" se na digitálních platformách objeví netradičně v pondělí 19. června a přinese těchto osm tracků: Plant Pics, Romantic Options, Entertainment, Traps In My Feed, Basic Living, Sunday Boost, Thanks For Getting Me Home, Illnesses Are Dumb. Milovníci vinylů pak mohou zhruba o měsíc později vyhlížet limitovanou edici v černobíle mramorovém zabarvení.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY