Na Brada Strattona zavzpomínají Circus Ponorka, Anna K., Saša Langošová, Klára Vytisková a další

30.04.2023 17:11 - Tisková zpráva | foto: Roman Helcl

Jako frontman kapel Circus Praha a Snake Eaters byl velmi významnou osobností české hudební scény devadesátých let. Spolupracoval například s Mekym Žbirkou, Lucií, Annou K., Ivanem Hlasem, November 2nd nebo Chaozzem. Přestože v Praze působil pouze šest let, naučil se skvěle česky, přebásnil do angličtiny Svobodův muzikál "Dracula" nebo glosoval tehdejší českou kulturní scénu. Řeč je o Američanovi Bradovi Strattonovi, který na podzim zemřel v Brooklynu. Jeho bývalí čeští spoluhráči Jan Ponocný a Pavel Cingl mu na 18. května přichystali vzpomínkový koncert v Malostranské Besedě. Vstupenky jsou k dostání v síti Ticketstream. Celý výtěžek z koncertu bude věnován Strattonově rodině.

Brad Stratton memorial plakát
© Roman Helcl
Na pódiu se vystřídají obě kapely Brada Strattona, Circus Praha a Snake Eaters, včetně původních členů, kterými jsou Jan Ponocný, Tomáš Brožek, Pavel Cingl, Vladimír Vytiska nebo Jaroslav Kvasnička. K nim se během večera připojí hosté. Mezi nimi budou například zpěvačky Anna K, Saša Langošová, Klára Vytisková nebo Lenka Nová, zpěváci Viktor Dyk, Matt Politz či Petr Ostrouchov i kytaristé Roman Helcl a Steve Walsh. Ty doplní kapela Kohelet Drei. Součástí koncertu bude projekce fotografií předních českých fotografů a výstava artefaktů.

"Dodnes mě nepřestává překvapovat, kolik muzikantů mi říká, že je kapela Circus Praha inspirovala k tomu, aby vzali do ruky kytaru a založili kapelu,"' říká Jan Ponocný alias Circus Ponorka, pro kterého byl Brad Stratton něco jako bratr. "Jsem vděčnej, že jsem s ním mohl hrát, bavit lidi i sebe. Pěkně mě naštvalo, že na rozdíl ode mě ten infarkt nerozchodil. Každopádně mu teď uděláme pořádnej mejdan," dodává.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY