Jay-Z představil novou verzi hitu "Empire State of Mind". Bohužel není tak nostalgická jako ta původní

19.04.2023 18:12 - Kateřina Spacek | foto: Roc Nation Records

Když Jay-Z minulý víkend vystoupil v pařížské Nadaci Louise Vuittona na zahájení výstavy "Basquiat x Warhol. Painting Four Hands", nikdo nečekal, že předvede staronový song. A předvedl jakýsi mashup písně "Empire State of Mind" a "New York Is Killing Me" oblíbeného amerického hudebníka Gila Scotta-Herona.

Skladba se nově jmenuje "New York (Concept de Paris)" a o hudební doprovod se postaral dlouholetý Jay-Zho spolupracovník Gimel "Young Guru" Keaton. Výsledek však ztratil nostalgické kouzlo originálu a působí spíše prázdně a nudně. A pokud tohle dílo mělo být holdem zesnulému Scottu-Heronovi, který je označován jako kmotr rapu, tak se jedná o obrovský průšvih. O tom se ale můžete přesvědčit na vlastní uši pod článkem.

"New York Is Killing Me" vyšla na albu "I'm New Here" z roku 2010, patnácté a poslední studiovce slavného jazzového básníka a pianisty, který zemřel v roce 2011. Džejzího track "Empire State of Mind", který si původně střihnul s Alicií Keys a který najdete na albu "The Blueprint 3", zazněl ve snímku "Muži v černém 3". Singl se záhy stal populární jak mezi posluchači, tak u kritiky.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY