S Thomem Artwayem znovu zpívá Markéta Irglová. Singl "Na vlnách" by mohl prozářit rádiový éter

19.04.2023 20:43 - Josef Martínek | foto: Indies Scope

Spojení Thoma Artwaye s Markétou Irglovou začíná být pozvolna standardním jevem. Poprvé spolu tito osobití hudebníci spolupracovali už v roce 2016 na skladbě "Time To Think It Over" z písničkářovy debutové desky "Hedgehog". V poslední době pak následovalo několik společných vystoupení, ať už na koncertech Irglové ze závěru loňského roku, nebo třeba na Českém lvu, kde si v březnu bok po boku zapěli oscarovou "Falling Slowly".

Nyní si Tomáš Maček přizval svou kolegyni do singlové novinky "Na vlnách". Pravda, nejedná se o plnohodnotný duet, rodačka z Valašského Meziříčí zde nazpívala jen backvokály, je to ale právě její křehký hlas v pozadí, který výsledku přidává na intimitě.

“Píseň 'Na vlnách' ztělesňuje pocity, které se ve mně den co den mísí. Je to zkrátka nekonečný koloběh života a zároveň snaha o jeho přijetí. I když se snažím víc 'svítit', je v pořádku taky někdy 'zhasínat'," vysvětluje autor, kterému s textem pomáhala Patricie Fuxová.

Skladba začínající v typicky artwayovsky melancholickém tempu se postupně aranžérsky rozvíjí až v možný rádiový hit. "Když miluješ a sníš, táhne tě to výš," zpívají oba interpreti s patřičným nasazením před závěrečným vyvrcholením. Z česky zpívaných singlů, které zpěvák vydává v posledních dvou letech, se tento zdá být tím zatím nejzdařilejším. Zaznít by měl i na jeho koncertní sérii "Coffeespot Tour", která startuje 20. dubna ve Veselí nad Moravou.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY