Frontmanka Yeah Yeah Yeahs v sedmdesátkami nasyceném klipu "Blacktop" pochybuje o lásce

10.02.2023 14:13 - Kateřina Spacek | foto: David Black

Znovusjednocení Yeah Yeah Yeahs se momentálně připravují na sérii koncertů na podporu loňského alba "Cool It Down". Letos na jaře a v létě zahrají po celých Spojených státech, následovat bude japonský festival a několik evropských vystoupení. U nás se ale bohužel neobjeví.

Místo toho si fanoušci mohou vychutnat alespoň čerstvý videoklip ke skladbě "Blacktop". Režíroval jej David Black a prý jej vytvořil se záměrem vytvořit statický obraz pomocí analogové videokamery ze 70. let. Nutno říct, že spolu s písní to funguje vlastně docela dobře.

" 'Blacktop' mi utkvěl v paměti už na začátku, demo bylo velmi instrumentálně a emocionálně odosobněné. Byl to krok směrem k tomu zachytit, jaké je radikální sblížení po dlouhém odloučení," popisuje song zpěvačka skupiny Karen O.

K natáčení pak dodává: "Přišlo mi správné zachovat klip v tom samém duchu a troufám si říct, že i ve své naivitě. David Black nás postavil před svou analogovou videokameru ze sedmdesátých let s tím, že z ní vytáhne záběry pro kapelu. Nechal mě zpívat do 'Blacktop' ještě předtím, než jsem si zapamatovala text. Myslela jsem si, že tu písničku znám nazpaměť, ale připadalo mi to, jako bych se s ní setkala poprvé. Tehdy jsme neuvažovali, že to skončí jako videoklip, ale nakonec jsme rádi, že to tak dopadlo."



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY