shop.musicserver.cz
Pohled do českých hitparád - 40. týden 2022

Ed Sheeran dokráčel k prvnímu místu v českých rádiích, albový žebříček opanuje Robin Zoot

Vydáno: 13.10.2022 17:28 v sekci České hitparády - Josef Martínek | foto: Live Nation

Domácí hitparády přinášejí nové vítěze v rádiové i albové části, což můžeme při jejich obvyklé neměnnosti označit za takřka sváteční událost. Éter si podmanil Ed Sheeran s písní "2Step", v pořadí desek předčil všechny rapové kolegy Robin Zoot, jehož novinka v názvu parafrázuje volební heslo Donalda Trumpa.

Ed Sheeran - 2Step
© Warner Music
RÁDIA - Po stříbrných časech se Ed Sheeran se songem "2Step" konečně probojoval na vrchol. S pátým reprezentantem loňské desky "=" se mu to povedlo ve dvanáctém týdnu v pořadí. V singlové verzi oproti té albové hostuje rapper Lil Baby, k výraznějšímu výsledku v USA to britskému zpěvákovi přesto nepomohlo. Větší úspěchy sklízí s touto písní v Evropě, vedle České republiky dosáhl na číslo jedna ještě ve Švédsku nebo na Ukrajině, v jejímž hlavním městě natáčel videoklip.

Alvaro Soler zaznamenal významný posun v minulém týdnu, krátce po svém pražském koncertě ve Sportovní hale Fortuna. Tehdy s temně tanečním songem "Sola para ti", nahraným ve spolupráci s producentem Topicem, poskočil ze třináctky na čtyřku - a teď přidává k dobru ještě další dvě místa. Stříbro se s tímto kouskem stává Alvarovým novým maximem, díky hitům jako "Sofia" nebo "La Cintura" už si ale v minulých letech vychutnal i slast prvenství. Dopřejí mu ji dramaturgové také tentokrát?

Mirai si pobyt na piedestale v uplynulých týdnech a měsících užili dosyta. Písnička "Vedle tebe usínám" zvítězila devětkrát, na jubilejní primát si však zatím musí počkat. Tento týden jí patří číslo tři.

Do top ten se propracovali italští producenti Meduza, kteří se letos v létě představili také na Colours Of Ostrava. V singlu "Bad Memories" jim hostuje hned několik kolegů z různých koutů světa - od londýnského DJe Jamese Cartera přes berlínské duo Fast Boy až po americkou zpěvačku Elley Duhé. Aktuální bramborový post je příslibem do dalších týdnů.

Zpět mezi elitu se vracejí pátí Black Eyed Peas a Shakira s "Don't You Worry", kteří si polepšili z minulé dvanáctky. Premiérově do této společnosti nakoukla se skladbou "O Tobě i o mně" Anna K., momentálně devátá nejhranější.

Výčet novinek zahajuje devětadvacetiletý italský zpěvák Fil Bo Riva, jenž s "Running In Circles" zaujal dvaapadesátý řádek. Kanadská hvězdička Tate McRae následuje s "What would you do?" hned na následující pozici.

Domácí pop zastupuje na jednaosmdesáté příčce liberecký zpěvák Sebastian se svou stejnojmennou kapelou a písní "Hledám". Číslo osmdesát čtyři si vysloužil Lewis Capaldi, jehož skladba "Forget Me" se bude snažit navázat na popularitu hitů "Someone You Loved" nebo "Before You Go".

Top 10 ČR - rádia:
  1. Ed Sheeran - 2Step
  2. Alvaro Soler feat. Topic - Solo para ti
  3. Mirai - Vedle tebe usínám
  4. Meduza feat. James Carter & Elley Duhé & Fast Boy - Bad Memories
  5. Black Eyed Peas feat. Shakira - Don't You Worry
  6. Imagine Dragons - Sharks
  7. Måneskin - Supermodel
  8. Marek Ztracený - Originál
  9. Anna K. - O Tobě i o mně
  10. Harry Styles - As It Was


Robin Zoot - Make Sudety Great Again
© Milion+
ALBA - Viktor Sheen a Calin se tentokrát museli sklonit před dalším z tuzemských rapperů. Zlato jim vyfoukl jednatřicetiletý rodák z Ústí nad Labem Robin Zoot, který s novinkou "Make Sudety Great Again" zopakoval triumfy předešlých počinů "Pouzar" (2020) a "Robby Trouble" (2021). Jak název nahrávky napovídá, v textech se interpret dotýká společenských a sociálních témat, což je na poměry současného spotřebního rapového mainstreamu v Česku záležitost málokdy vídaná.

Sheenovi patří se skoro rok starou trvalkou "Příběhy a sny" druhá příčka, Calin boduje jako "POPSTAR" na trojce. Také na dalších pozicích vidíme přehlídku zdejších rapperů - ti tentokrát obsadili dokonce osm z deseti nejvyšších míst. Pokud bychom do této komunity počítali i desátého Bena Cristovao, jehož počin "PROTENKONTRAST" vystřelil nahoru po nedávném koncertě v O2 areně, můžeme mluvit dokonce o devíti jménech z deseti.

Zahraniční popová scéna má v top ten jediného koně - Harryho Stylese, který s deskou "Harry's House" udržel sedmičku. Za dvacet kol v žebříčku britský zpěvák elitní společnost ještě ani jednou neopustil.

Na devatenácté řádce odstartovali Chinaski se svou dvanáctou studiovkou "Frihet", kterou natáčeli v Norsku. Umístění až na konci druhé desítky ovlivnila skutečnost, že fyzicky album vyjde teprve 19. října, zatím je k poslechu pouze na streamovacích platformách. Dodejme, že předešlá řadovka Malátného & spol. nazvaná "11" si v roce 2019 zapsala pětku, kolekce "Není nám do pláče" z roku 2017 ve své době triumfovala.

Vyznavače tvrdší hudby potěšil sedmý studiový počin maskovaných Slipknot nazvaný "The End, So Far". Aktuální album týdne na musicserveru, jehož název odráží konec dlouholeté spolupráce s velkým vydavatelstvím, vstupuje do hitparády ze šedesátého sedmého místa.

Top 10 - alba:
  1. N Robin Zoot - Make Sudety Great Again
  2. Viktor Sheen - Příběhy a sny
  3. Calin - POPSTAR
  4. Yzomandias - J. Eden E-G3N (#freekarlo edition)
  5. Viktor Sheen - Černobílej svět
  6. Viktor Sheen - Barvy
  7. Harry Styles - Harry's House
  8. PTK - Trappin Lonely
  9. Earth - Changes
  10. Ben Cristovao - PROTENKONTRAST

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 40. týden najdete na stránkách IFPI zde.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Slash - Orgy of the Damned 7/10
Recenze: Slash skládá na "Orgy of the Damned" radostnou, byť neobjevnou poklonu blues Ačkoliv se kytarista Slash hudebně projevuje převážně v jiných stylech - stačí jedno jméno: Guns N' Roses -, láska k blues k němu patří odjakživa. V devadesátkách sice odehrál pár koncertů se svým žánrovým projektem, k... čtěte zde
Vydáno: 02.06.2024 11:00 v sekci Recenze
Lenny Kravitz - Blue Electric Light 7/10
Recenze: Lenny Kravitz je na albu "Blue Electric Light" stále zamilovaný a předvídatelný Dvanácté album Lennyho Kravitze, nadcházející hvězdy Colours Of Ostrava 2024, vychází šest let po svém předchůdci "Raise Vibration". Jak se dalo čekat, žádné novoty se na něm nekonají. "Blue Electric Light" zní téměř pořád... čtěte zde
Vydáno: 01.06.2024 08:00 v sekci Recenze
Dua Lipa - Radical Optimism 8/10
Recenze: Dua Lipa zní na "Radical Optimism" jinak. Změnila totiž žánr Stala se zpěvačkou, módní ikonou, sběratelkou cen a díky filmům "Barbie" a "Argyle" už i herečkou. Málokdo na své kariéře maká tak usilovně jako Dua Lipa. Nelze ji ignorovat, jejím písním neutečete. Nyní ale vydala desku, která... čtěte zde
Vydáno: 31.05.2024 08:00 v sekci Recenze
Nick Cave & The Bad Seeds - Frogs 8/10
Audio: Nick Cave a jeho žáby. Zpěvák vyslal do světa další singl z nové desky Nick Cave a The Bad Seeds naplánovali na 30. srpna vydání nového studiového alba "Wild God". Po posluchačsky náročnějších kolekcích "Skeleton Tree" a "Ghosteen" či též Caveově spolupráci s Warrenem Ellisem "Carnage", které pracovaly... čtěte zde
Vydáno: 30.05.2024 16:15 v sekci Audio / Video | Audio
Kerry King - From Hell I Rise 7/10
Recenze: Kerry King na solidní desce "From Hell I Rise" ukul jenom další Slayer Napjaté očekávání. Tak nějak lze charakterizovat nálady, které předcházely vydání debutové sólovky kytaristy Slayer Kerryho Kinga, jedné z hvězd Rock for People. Při poslechu alba "From Hell I Rise" se na mysl vkrádá otázka... čtěte zde
Vydáno: 30.05.2024 08:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Vítěznou Taylor Swift v českém albovém žebříčku stíhá Travis Scott, uspěl i výběr z Eurovize (22.05.2024 17:30)
- Pop už v albovém žebříčku nehraje druhé housle. Taylor Swift dovršuje hattrick a boduje i Dua Lipa (16.05.2024 08:00)
- Koncerty Eda Sheerana slibují pestrý doprovodný program s Benem Cristovao, Pokáčem nebo Thomem Artwayem (11.05.2024 18:12)
- Spletli si naši dramaturgové rok? Rádiím vládne Michael Schulte s hitem loňského léta (09.05.2024 08:00)
- Rozhovory: Mirai - Chceme být trendsetteři a reflektovat dobu (03.05.2024 08:00)
- Taylor Swift převálcovala všechny české rappery a stanula na vrcholu albového žebříčku (02.05.2024 08:00)
- Český albový žebříček ovládla Yzomandiasova "Paranoia" (25.04.2024 07:30)
- Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády (18.04.2024 10:00)
- Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
- Video: Mirai v songu a klipu "Easy" vzpomínají na dětství i začátky kapely (15.04.2024 11:51)

ALBUM TÝDNE 22/2024

Cage The Elephant
Neon Pill

Ke stálicím indierockové scény patří Cage The Elephant už od vydání debutového alba z roku 2008, které proslavila písnička "Ain't No Rest for the Wicked". Formace se nyní vrací po pěti letech od úspěšné desky "Social Cues" se svou už šestou řadovkou "Neon Pill".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Po 03.06.
Rakim (US) (Lucerna Music Bar, Praha)
Út 04.06.
Sting (UK) (Amfiteátr Lochotín, Praha)
St 05.06.
Charlotte Sands (US) (Kasárna Karlín, Praha)
Čt 06.06.
Nickelback (CAN) (O2 Arena, Praha)
Čt 06.06.
††† (Crosses) (US) (Roxy, Praha)
Pá 07.06.
Alfie Jukes (UK) (Café V Lese, Praha)
So 08.06.
Dropkick Murphys (US) (Velký sál Lucerna, Praha)
Ne 09.06.
Troye Sivan (AUS) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
Po 10.06.
Machine Head (US) (Forum Karlín, Praha)
St 12.06.
Rock For People (Park 360, Hradec Králové)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Sia Taylor Swift Rush Bono Queen Lady Gaga mp3.com Mirai Dua Lipa Billie Eilish Beyoncé Adele Kabát AC/DC Lucie Vondráčková Liam Gallagher
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2024 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe