Tool na stadionu? Podle kytaristy Adama Jonese to nepřipadá v úvahu

09.05.2022 18:53 - Jiří V. Matýsek | foto: archiv kapely

Američtí Tool kolem sebe mají specifickou magii. Ta se odráží na deskách, ještě více je ale znatelná na jejich koncertech. Stále kultovní formace dokázala dorůst do velké kapely, která bez problémů naplní opravdu velké arény, a dalším logickým krokem by tak byly otevřené stadiony. Jenže na těch, alespoň podle toho, co v nedávném rozhovoru pro Metal Hammer prozradil kytarista Adam Jones, ji jen tak neuvidíme. Důvody jsou vcelku pochopitelné.

Na otázku, jaké typy koncertních prostorů skupina preferuje, odpověděl: "Nabízeli nám stadiony, ale odmítli jsme to, protože máme pocit, že na akcích tohohle rozměru je jen omezená část lidí, která si koncert může skutečně užít." Později navázal: "Už tu vůbec nejde o vás. Koukáte na Rolling Stones a jste až vzadu na stadionu a v podstatě koukáte na televizi. Nedostanu se do toho - raději budeme hrát dva večery po sobě na menších místech než jednu v obrovské hale."

Vyzdvihl také intimitu, kterou nabízejí klubové koncerty, a do budoucna nevyloučil možnost, že by Tool něco takového realizovali (podobnou klubovou šňůru ostatně kdysi uspořádali například i ti zmínění Stouni). V každém případě, nyní jsou Tool na evropském halovém turné a v plánu je i pražská zastávka. Jejich koncert si budeme moci vychutnat 23. května v pražské O2 areně, jako předkapela vystoupí Brass Against. A pokud byste si chtěli doplnit svou sbírku CD či se obléct do trička s motivem Tool, zamiřte do našeho shopu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY