P.S. v klipu "Dýchaj" nalévají posluchačům pozitivní energii do žil

22.04.2022 17:45 - Milan Menčík | foto: Gabriel Gotthard

Na přelomu roku vydala slovenská pop-rocková formace P.S. nový singl a klip "Ukradnutá" a právě v té době už se zrodil v hlavě protagonistky Magdaleny Vyletelové nápad na nový song "Dýchaj". Ten - na rozdíl od předchůdců - vyznívá daleko pozitivněji a pumpuje posluchačům a fanouškům do žil energii a pozitivní myšlení.

Zároveň se trošku vymyká z typického soundu kapely. Je postaven na klavíru, i když je fakt, že v dávné minulosti už pár takových procítěných písní skupina měla a staly se z nich hity. Vyletelová dokáže napsat líbivou melodii a její texty jako by vyplývaly ze života mnoha lidí. Zde je to třeba verš "Čo by iní za to dali stoj čo stoj / môcť žiť život tvoj", který je zásahem přímo na komoru. Častokrát si doopravdy neuvědomujeme, že problémy, které řešíme, jsou naprostými malichernostmi oproti tomu, co zažívají druzí, a válka na Ukrajině je příležitostí k přehodnocení životních hodnot.

Drobné výtky směřují k chudší produkci - třeba v závěru by se hodily vícehlasy - či k poněkud nízkorozpočtovému klipu. Na druhou stranu právě zde může méně být více a je dobré poznamenat, že už klip "Ukradnutá" měl původně vypadat úplně jinak, ale finální výsledek byl přesto povedený a milý.

Magda Vyletelová našla v Gabrielu Gotthardovi i dalších spoluhráčích (bubeník Emil Frátrik je na Slovensku muzikantskou hvězdou) spolehlivé zázemí a vypadá to, že skalní fanoušci se dalšího směřování formace vůbec nemusejí bát. A bylo by špatné, kdyby se zpěvačka a autorka hudby i textu nepodělila o svůj lék na smutky: "My, ktorí sme rodičmi, to máme asi v takých chvíľach jednoduchšie. Úsmev na tvári mojej zdravej dcérky je ten najlepší liek na všetky chmáry. A ešte jej objatie, to má silu, že by som hory prenášala. Ďalej na mňa funguje napríklad aj dobré jedlo," dodává s úsměvem energická brunetka.

Ta stráví léto především ve studiu přípravami a natáčením nových skladeb, ze kterých by mělo vzniknout ještě do konce kalendářního roku celé album. A pak přijde na řadu i několik koncertů, jejichž termíny se brzy začnou objevovat na oficiálním webu kapely.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY