MikAel sáhl do repertoáru Billyho Idola. Hit "Flesh 4 Fantasy" chce přiblížit dnešní mládeži

22.04.2022 08:14 - Josef Martínek | foto: archiv MikAela

Michael Foret alias MikAel se nikdy netajil tím, že svou inspiraci hojně čerpá v osmdesátých letech. Po několika autorských singlech z posledních dvou let, kterými navázal na vřele přijaté album "Easy" z roku 2019, si tedy tentokrát pro zpracování vybral coververzi Billyho Idola.

Někoho může překvapit, že zpěvák akcentující hlavně současný pop a elektroniku sáhl právě do repertoáru punk-rockového veterána. Na druhou stranu svoje sympatie k rockové kultuře už rovněž mnohokrát prokázal a písničku "Flash 4 Fantasy" zdařile upravil tak, aby do jeho aktuální tvorby zapadala. Výsledek je sice mikaelovsky roztančený, ale zvukově o něco tvrdší než předešlé songy tohoto sympatického projektu. Možná nepůjde o aspiranta na rádiový šlágr příštích týdnů, ale jako opojný klubový podklad jistě najde uplatnění.

"Tahle písnička nás v kapele vždy bavila, a tak jsme se rozhodli si ji od strejdy Billyho vypůjčit a udělat z toho cover. Jen jsme si ji dovolili obléknout do nových šatů a přiblížit ji hudebnímu stylu, který děláme s MikAelem. S Luďkem (Fialou, producentem - pozn. red) jsme se shodli, že naživo funguje dobře, a tak jsme ji natočili a teď i vydali. Snad touhle verzí nezklameme skalní fanoušky Billyho a třeba i přiblížíme jeho skvělou tvorbu dnešním mladým lidem," shrnuje hudebník, který byl aktuálně vybrán do finále projektu REC.stage se svým starším hitem "Alone Together".

Speciální pochvalu si zaslouží videoklip. Foret ho zvládl připravit úplně sám, jen s pomocí svého počítače a smartphonu, a přitom nejde o žádný odbytý vizuál à la vylepšené lyric video, ale o graficky atraktivní podívanou. Jeho pověstný cit pro perfekcionismus byl tedy znovu naplněn.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY