Jerry Cantrell z Alice In Chains představuje animovaný klip k "Siren Song" a oznamuje pražský koncert

28.03.2022 13:16 - Jiří V. Matýsek | foto: Jerry Cantrell

Když kytarista a zakládající člen Alice In Chains loni vydal svou třetí sólovku "Brighten", kladné recenze na sebe nenechaly dlouho čekat. A chválili jsme i my, výsledné hodnocení devět bodů z deseti je jen potvrzením kvalit celé do blues rocku orientované nahrávky. Nyní ji kytarista a zpěvák připomíná animovaným klipem k písni "Siren Song".

"Spolupráci na tomhle videu s velmi talentovanými Natem Merrittem a Joshem Richman, kteří vdechli život písni 'Siren Song' prostřednictvím animace, jsem si velice užil. Nateova imaginace je překrásná a působivá, perfektní vizuální doprovod k hudbě, která vypráví příběh, s nímž jsem začal, a posouvá jej mnohem dál. Byla to skutečná spolupráce, skvělá práce, hoši," neskrývá Cantrell nadšení v tiskovém prohlášení.

Temný song, v němž zní ozvěny grunge, ale i divokým západem načichlé kytary v klipu doprovázejí poetické, ale zároveň temné obrazy či spíše jakési snové vize, plné symboliky.

Jerry Cantrell vyráží se svou kapelou, v níž jsou taková jména jako Tyler Bates (spolupráce s Marilynem Mansonem a dalšími), Greg Puciato (mimo jiné The Dillinger Escape Plan), Gil Sharone (například The Dillinger Escape Plan, Marilyn Manson) nebo George Adrian, na turné. Americká část odstartuje už za pár dnů, naváže na ni i série koncertů v Evropě. A v plánu je i naše metropole. Pražský koncert se uskuteční 29. června v intimním prostředí Lucerna Music Baru.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY