Dying Passion zvou na albu "Skylor" do jiných vesmírů. Láká na něj singl "Aerosouls"

28.01.2022 12:57 - Jiří V. Matýsek | foto: Dying Passion

Šumperská partička Dying Passion brázdí pódia už více než čtvrtstoletí. Za tu dobu se vyvinula z doom metalové formace spíše do kapely, která spojuje doomovou melancholičnost s alternativě rockovým,měkčím zvukem, místy až anathemovského ražení. Po necelých šesti letech, které uplynuly od vydání řadovky "Black Threads" se hlásí o slovo s dalším, již devátým studiovým albem. Bude se jmenovat "Skylor" a vyjde v magické datum 22. 2. 2022 u Epidemie Records. Předprodej odstartuje 7. února.

Novinka slibuje jedenáct autorských, anglicky zpívaných skladeb, které zaklesnuty v jednotící melancholicky alternativě rockové náladě obsahují i vlivy dark wave, post-rocku nebo dream popu. "Je to můj svět, bez kterého si už život nedokážu představit. Samotná tvorba, její natáčení a celkový růst alba mě neskutečně baví," nechal se k nové kolekci slyšet autor hudby, kytarista a klávesista Standa Jelínek. "Hlavním hrdinou celé desky je astronaut Skylor. Vypráví své zážitky z cestování vesmírným prostorem a návštěv neznámých planet, při jejichž objevování dost často zvažuje, zda se ještě někdy vrátit zpět na Zemi," doplňuje Jelínek, který v nových skladbách potvrzuje setrvale hledačský přístup.

Stylově široké pojetí potvrzuje i první zveřejněná skladba "Aerosouls". Zasněným popovým rámcem, kde hrají výraznou roli syntezátory, proráží temnější nálady v podobě hutné basy i rozostřené kytary v refrénu. Dominantní je pochopitelně vokál Zuzany Jelínkové, která si dobře poradila se spíše deklamovanými slokami i melodicky klenutým refrénem.

K písni vzniklo doprovodné video, které velmi jednoduše zaznamenává formaci při hraní skladby. Kapela se v něm halí do neonově fialové barvy a navzdory použití opravdu jednoduchého konceptu i vizuálního ztvárnění je velice funkční a atmosféru skladby velmi dobře doplňuje. Video režíroval Standa Jelínek společně s kameramanem Tomášem Nechanickým, natáčelo se v Městské knihovně v Šumperku.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY