Zdravotní ústav v Bogotě zveřejnil detaily týkající se úmrtí Taylora Hawkinse

26.03.2022 21:49 - David Věžník | foto: klapper.cz / musicserver.cz

Když Foo Fighters světu oznamovali, že v pátek zemřel jejich bubeník Taylor Hawkins, příčinu smrti neuvedli. Vědělo se pouze to, že byl nalezen v hotelovém pokoji v Bogotě.

Kapela měla ten večer vystoupit na tamním festivalu Estéreo Picnic. Koncert zrušila a v prohlášení napsala, že Hawkinsovo úmrtí bylo "tragickou a náhlou ztrátou". Muzikant v únoru oslavil padesáté narozeniny.

Poté, co se během sobotního dne začaly po internetech šířit nejrůznější zvěsti a dohady, rozhodl se Zdravotní ústav v Bogotě zveřejnit bližší informace.

Dle tiskové zprávy vyrazila záchranka do hotelu v městské části Chapinero na základě telefonátu, v němž si pacient stěžoval na bolest v hrudníku. Když ovšem sanitka přijela na místo, Hawkins byl v bezvědomí. Oživit se ho již nepodařilo.

Aktualizováno 27. 3. 2022: Následný toxikologický rozbor odhalil, že zesnulý měl v těle stopy hned několika chemických látek včetně opiátů, antidepresiv a marihuany. Kolumbijské úřady jsou na základě těchto informací prý velmi blízko tomu určit přesnou příčinu úmrtí.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY