Karin Ann není na "lonely together" jen slovenskou kopií Billie Eilish

13.09.2021 14:45 - Honza Balušek | foto: BrainZone Promotion

Ještě ani ne dvacetiletá zpěvačka Karin Ann své první EP "lonely together" připravovala několik let, během nichž mimo jiné ze slovenských písniček přesedlala na anglické. Je neustálé omílání toho, jak její hudba připomíná Billie Eilish, na místě?
7/10

Karin Ann - lonely together

Skladby: FUN, i yearn for agony, midnight calls, sociopathic (feat. Macca Wiles), 3AM, babyboy, reflection
Vydáno: 26.5.2021
Celkový čas: 21 minut
Vydavatel: Brainzone

O Karin Ann jste se možná někde jinde dočetli, že její hudba je podobná Billie Eilish, případně že ztropila LBGTQ+ skandál v polské televizi, ale možná jste neslyšeli žádnou její skladbu. A přitom pokud máte rádi současný pop, měli byste. Její debutové EP je totiž docela fajn. Co si budeme nalhávat, její starší písničky ("i yearn for agony" či "3AM") šepotavým zpěvem a celkovou náladou druhdy zelenovlásku připomínají poměrně silně, mezi sedmi položkami ípíčka se však najdou i zcela jinak znějící kousky. Taková "sociopathic", duet s britským rapperem a zpěvákem Maccem Wilesem, si přímo říká o rádiové rotace. Ze zcela jiné dimenze je závěrečná položka tracklistu "reflection", která svou střídmou instrumentací a zasněnou náladou přináší úplně jinou polohu její tvorby.

Karin Ann na ploše celého EP nešlápne ani jednou úplně vedle a nesejde z cesty. Silnou oporou jí samozřejmě byla producentská a spoluskladatelská role Tomiho Popoviče a Matta Schwartze, kteří její písničky pomohli obléknout do současného hudebního kabátku. Pokud tato talentovaná Slovenka začne přece jen více zpívat a nebude se bát dát své hudbě ještě více futurističtější šmrnc, můžeme se od ní dočkat ještě velkých věcí.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY