Ewa Farna přijala své "Tělo" i jeho změny. Klip k nevýrazné písni opěvuje sílu ženství

27.05.2021 09:59 - Hana Bukáčková | foto: Ewoluzone

Ewa Farna chystá na podzim svou pátou řadovku. Její předzvěstí je čerstvý singl "Tělo". Zpěvačka ho složila spolu se svým kytaristou Lukášem Chromkem, který se ujal i produkce, a dále s Janem Vávrou a Janou Infeldovou z Jananas.

"Jde o oslavu těla z hlediska jeho fungování a nejen estetiky, ke které nás svět silně tlačí. Poté, co mé tělo přineslo na svět nový život, jsem k němu získala ještě větší úctu, jsem plná obdivu k tomu, co dokáže," svěřuje se autorka a dodává: "Moje tělo bylo dlouhá léta ponižováno a kritizováno ostatními a já se stydím, že jsem dokonce o něm snad na chvíli zapochybovala. Moje nohy, i když ne zrovna štíhlé, mě dovedly až sem, a na bedrech už jsem také něco unesla, pod srdcem jsem nosila miminko. Mé tělo mi slouží tak bezvadně, cítím vůči němu hluboký vděk. Tělo se bude měnit po celý život. Myslím, že je ke zdravému sebevědomí nezbytné dokázat mít rád nebo alespoň přijmout to, na co vliv nemáme."

Naráží tak na fakt, že byla prakticky bez ustání pranýřovaná kvůli tomu, že je spíš holka krev a mlíko. Vzala si na paškál věčně diskutované téma, jak má žena být dokonalá, přičemž se zapomíná na přirozenost a jedinečnost. Je nutno ocenit její snahu pomoct jiným. Po textové a hudební stránce je to však, při vší úctě k ní, docela slabé. Je to taková nudná verze jejího hitu "Mám boky jako skříň". Lépe si s tímto tématem poradila už v roce 2018 její slovenská kolegyně SIMA. Asi je to trendy a podobné věci zřejmě frčí za hranicemi, mně to ale zkrátka přijde průměrné, až kolovrátkové. Dokonce i kvality Ewiných hlasivek šly stranou a neměly šanci to naplno rozbalit.

Doprovodné video ovšem slabou píseň mnohonásobně převyšuje a snese srovnání se zahraniční produkcí. Na svědomí ho má Ondřej Kudyn a ukazuje v něm silné ženy a dívky. Každá si prošla jiným příběhem: jejich těla zdobí jizvy, ale zároveň z nich čiší sebevědomí a jsou plné odhodlání. Hned v úvodu se objeví i naše kolegyně fotografka Lucie Levá, která si prošla zákeřnou nemocí. Výsledek možná někomu přijde na hraně, moc otevřený a bez studu, přírodní a přirozené barvy z něj však dělají artový a vkusný kousek.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY