Label BiggBoss končí. Oznámil poslední rok své existence

03.01.2021 11:53 - Jiří V. Matýsek | foto: BigBoss

Domácí původně hiphopový label BiggBoss je už patnáctým rokem jen obtížně přehlédnutelným prvkem na hudební scéně. Stal se široce rozkročeným organismem, který vedle vůdčích osobností českého rapu - mimo jiné PSH, WWW či Vladimira 518 - dokázal pojmout i jména z úplně jiných škatulek: například pověstné divočáky Hentai Corporation, formaci The Atavists nebo špinavce FVTVRE. Přibyla oděvní značka i knižní vydavatelské aktivity, ponejvíce se zabývající současným uměním i průzkumem specifik subkultur (trojdílná série monumentálních knih "Kmeny" patřila ve své době k velice oceňovaným titulům).

S koncem podivného roku 2020 se však na sociálních sítích labelu objevila zásadní zpráva. Začíná slovy: "Bylo by nepochybně na místě napsat, že rok 2020 byl silnej a turbulentní rok. V našem případě se ovšem podobné pocity týkají celého období od samotného založení BiggBoss v roce 2006. Vše, co se nám za posledních 14 let podařilo vytvořit a díky tomu i intenzivně prožít, považujeme za unikátní a neopakovatelné. A právě i z tohoto důvodu pro vás máme nyní důležité sdělení, které možná bude znít v první chvíli velmi nečekaně."

Tímto sdělením je ukončení činnosti labelu BiggBoss. Fungovat bude posledních dvanáct měsíců, tedy do 31. prosince 2021. A proč vydavatelství končí právě teď? "Proto, aby síla, s kterou jsme pracovali na našich projektech, nezačala pomalu slábnout. A aby i radost, se kterou jsme celou dobu hnali naši tvorbu směrem k realizaci, se nakonec nezačala proměňovat v rutinu, jejíž motivací bude vlastně jen a jen udržet celou věc v chodu. Přestože jsme podobnému stavu zatím daleko, dospěli jsme k názoru, že opravdu poctivý přístup může vlastně znamenat i samotný konec. Konec naplněný vnitřní radostí a pocitem spokojenosti," vysvětlují jeho členové ve zmíněném statusu.

Poslední fáze existence vydavatelství bude vyplněná dalšími projekty, BiggBoss slibuje "neuvěřitelně silný poslední rok". Ať už bude jakýkoliv, stopa, kterou značka založená v roce 2006 Vladimirem 518, DJ Mikem Trafikem a Alešem Víškem, zůstane nesmazatelná.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY