Škwor v albovém žebříčku s novinkou "Tváře smutnejch hrdinů" smetl všechny rappery

19.11.2020 16:00 - Josef Martínek | foto: Ondřej Pýcha

Listopad bývá každoročně bohatým obdobím na vydávání nových desek a letošní rok není výjimkou. Do albového žebříčku promluvila spousta novinek, Škwor dokonce s vítěznou nahrávkou "Tváře smutnejch hrdinů" narušil nadvládu rapu. V rádiích se na číslo jedna vrátili Joel Corry a MNEK.
Joel Corry feat. MNEK - Head & Heart
© Asylum Records
RÁDIA - Postavení singlu "Head & Heart" je v českých rádiích v posledních týdnech poměrně nestálé. Při výčtu umístění posuďte sami: před měsícem devítka, pak skok rovnou do čela, ale následný pád na číslo třináct. Minule přebývali Joel Corry a MNEK na šestnáctce a nyní se nečekaně znovu vyhoupli až na piedestal. Uvidíme, zda jim tentokrát vedení vydrží.

Velmi rychle zamířili vzhůru Mirai s baladou "I přes to všechno". Beskydská kapela si ve svém čtvrtém týdnu v žebříčku polepšila z minulé osmatřicítky rovnou na stříbro. Už nyní vyrovnala nejlepší výsledek předešlého singlu "Yahoda".

A znovu o něco lépe než minule je na tom Švédka Nea. Se "Some Say" se premiérově podívala na stupně vítězů. Pod nimi naopak zůstala Ava Max s "Kings & Queens", která oproti předchozímu týdnu ztratila dvě místa.

O další razantní skok se postarala Miley Cyrus. Singl "Midnight Sky" láká na její nové album "Plastic Hearts", které vyjde 27. listopadu, a v éteru si polepšil ze čtyřicátého řádku na pětku. Naposledy byla někdejší Disney hvězda tak vysoko s "Nothing Breaks Like A Heart" s Markem Ronsonem - tato spolupráce svého času žebříčku dokonce kralovala.

Nejúspěšnější novinku mají tentokrát na svědomí Clean Bandit, Mabel a 24kGoldn, jejich "Tick Tock" startuje jako třicátý čtvrtý nejhranější. O dvacet míst níže bodují Welshly Arms se "Save Me From The Monster In My Head" a padesátou sedmou příčku si zabrali Bastille zásluhou "Survivin'".

Na chvostu pořadí začínají Rybičky 48 a Marek Ztracený. Jejich společný song se sice jmenuje "Goodbye", v hitparádě ho ale teprve vítáme.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Joel Corry feat. MNEK - Head & Heart
  2. Mirai - I přes to všechno
  3. Nea - Some Say
  4. Ava Max - Kings & Queens
  5. Miley Cyrus - Midnight Sky
  6. Ofenbach & Quarterhead feat. Norma J. Martine - Head Shoulders Knees & Toes
  7. Topic feat. A7S - Breaking Me
  8. Lewis Capaldi - Before You Go
  9. Twocolors - Lovefool
  10. Slza - Fotky


Škwor - Tváře smutnejch hrdinů
© facebook interpreta
ALBA - Rockeři Škwor dokázali s novinkou "Tváře smutnejch hrdinů" porazit všechny rappery, což je v letošním roce spíše raritní záležitostí. Parta, která už má ve výčtu úspěchů například vyprodanou O2 arenu, s aktuálním počinem navázala na výsledek předešlé, tři roky staré řadovky "Uzavřenej kruh" - také ta ve své době debutovala na čísle jedna.

Viktor Sheen si prvenství s titulem "Barvy" užíval tři týdny, nyní se přesunul na dvojku. Na třetí příčce startuje Ca$hanova Bulhar s "Thug Love Sofia". Pro něho se přitom jedná už o druhé letošní album, v květnu přišel s titulem "rap disco revoluce". Zdá se, že heslo "Železo se má kout, dokud je žhavé" stále platí.

Nadvláda rapu pokračuje i na dalších místech. Čtvrtý zůstal Nik Tendo s "Restart & Lunazar", zpět do první pětice se vrátila předchozí deska Viktora Sheena "Černobílej svět".

O překvapení se postarali 4 Tenoři, kteří si se stejnojmennou nahrávkou ze čtvrté desítky polepšili na šestku. Připomeňme, že čtveřice Marian Vojtko, Pavel Vítek, Jan Kříž a Michal Bragagnolo se s kolekcí filmových a muzikálových písní v září podívala i na stupně vítězů. Na prosinec pánové mimo jiné chystají speciální online vánoční koncert vysílaný z Karlštejna.

Do Top 10 vstoupila ještě jedna očekávaná novinka - Lenka Dusilová a její "Řeka". Šest let po desce "V hodině smrti" vzniklé v doprovodu souboru Baromantika přichází zpěvačka po delší době se sólovým materiálem. Fanoušci se jí odměnili sedmým místem.

Ve druhé desítce odstartovali Monkey Business s "Freedom On Sale" (13.) a Kylie Minogue s "Disco" (15.). Jedenadvacáté místo si zapisuje skupina Čechomor s titulem "Radosti života" a pětadvacátý je Michal Horáček s výběrem "Srdce jako kníže Rohan (50 mých nejmilejších písní)".

Za překvapivé by se dalo považovat až devětadvacáté umístění Jaromíra Nohavici s novinkou "Máma mi na krk dala klíč" - vždyť ostravský bard prakticky s každou řadovkou trhá prodejní rekordy. Nutno však dodat, že album vyšlo netradičně o týden dříve v digitální podobě, teprve v příštím kole budou do výsledku započteny i fyzické nosiče, což se na výsledku jistě projeví.

Top 10 - alba:
  1. N Škwor - Tváře smutnejch hrdinů
  2. Viktor Sheen - Barvy
  3. N Ca$hanova Bulhar - Thug Love Sofia
  4. Nik Tendo - Restart & Lunazar
  5. Viktor Sheen - Černobílej svět
  6. 4 Tenoři - 4 Tenoři
  7. N Lenka Dusilová - Řeka
  8. Harry Styles - Fine Line
  9. Olympic - Kaťata
  10. Mirai - Arigató

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 46. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY