AC/DC lákají na desku "Power Up" druhým singlem, svižnou písní "Realize"

12.11.2020 07:54 - Jiří V. Matýsek | foto: YouTube AC/DC

Do momentu, kdy do světa vystřelí očekávané nové album veteránů AC/DC, už zbývají jen hodiny - nahrávka "Power Up" vyjde už tento pátek 13. listopadu. A kapela stále láká. Po nedávno zveřejněném traileru ke skladbě "Demon Fire", který si ledacos vzal z estetiky béčkových filmů sedmdesátých a osmdesátých let, je tu druhá kompletní skladba, "Realize".

Asi nikdo nečeká, že by snad AC/DC přišili s něčím jiným než s tím, co v prakticky nezměněné podobě drhnou už téměř půl století. A čerstvý singl, který mimochodem bude desku otvírat, v tomto ohledu nepřekvapí. Je svižným, odpichovým kusem, který zdobí spolehlivé riffy a patřičně vyostřený ječák Briana Johnsona. Ten je snad ještě o kousek pichlavější než v prvním songu "Shot In The Dark" a dokazuje, že mu nucená, lékaři naordinovaná pauza od živého vystupování hrany nikterak neobrousila.

O tom, jak zní celý komplet, se budeme moci přesvědčit už zítra. Zveřejněné skladby napovídají, že skupina ani o píď neustoupila od svého charakteristického hybného rock 'n' rollu, který si nehraje na objevnost a zároveň s sebou nese obří dávku energie. Alespoň nějaké jistoty dnešní svět nabízí. Na tyhle harcovníky je spoleh.

Tracklist "Power Up" bude následující: Realize, Rejection, Shot in the Dark, Through the Mists of Time, Kick You When You're Down, Witch's Spell, Demon Fire, Wild Reputation, No Man's Land, System Down, Money Shot, Code Red



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY