Black Eyed Peas se na podporu Joea Bidena spojili v "The Love" s Jennifer Hudson

25.10.2020 16:02 - Honza Balušek | foto: YouTube.com

Za oceánem vrcholí prezidentské kampaně, kdy proti sobě stojí na straně republikánů stávající prezident Donald Trump a na straně druhé demokratický kandidát Joe Biden. Jednotlivým soupeřům své sympatie vyjadřují i hudebníci, tradičně přitom svůj názor dávají více na odiv příznivci demokratů. V neděli se tak uskuteční speciální streamovaný koncert s titulem "I Will Vote", na němž vystoupí mimo jiné Foo Fighters, Jon Bon Jovi, Pink a mnozí další. A takoví Black Eyed Peas Bidenovi dokonce věnovali novou verzi svého průlomového hitu "Where Is The Love?".

Až na dřeň oholená písnička se zkráceným názvem "The Love", postavená pouze na klavírním doprovodu, začíná projevem prezidentského kandidáta. Jeho slova posléze začne zpívat hostující Jennifer Hudson. Známý refrén se střídá s rapovanými pasážemi a dalšími útržky Bidenových projevů. Jednoduchý videoklip střídá pohledy na zpěvačku, členy kapely, Bidena a kromě dokumentárních záběrů z demonstrací a podobně se ukážou také členové rodin George Floyda a Breonny Taylor, tedy dvou Afroameričanů letos zavražděných policisty.

Jako samostatná písnička tato verze samozřejmě neobstojí, ale jako politická agitka funguje skvěle. Když už hudebníci chtějí sdělit svůj politický názor, tato cesta se jeví jako velmi povedená.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY