Počet streamů skladeb Van Halen vzrostl po Eddieho smrti o 1 300 %

12.10.2020 10:19 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Když před několika dny kytarový velikán Eddie Van Halen podlehl rakovině, nejenže mu svou úctu vzdala spousta kolegů a fanoušků, ale také se mnohem více začala poslouchat hudba jeho kapely. A protože žijeme v době streamovací, dá se narůst poslechovosti i docela dobře změřit.

Podle společnosti Nielsen se počet streamů v období 6. a 7. října oproti dvěma předchozím dnům zvedl v USA o 1 300 %. Online nákup jejich skladeb či alb vzrostl dokonce téměř o 5 000 %. Nejúspěšnější skladby z jejich katalogu byly "Jump", "Panama", "Runnin' With The Devil", "Hot For Teacher" a instrumentálka "Eruption".

Manažer formace Irving Azoff také potvrdil předchozí dohady, že v roce 2019 se plánovalo velké comebackové turné klasické sestavy skupiny, tedy ve složení Eddie Van Halen, Alex Van Halen, David Lee Roth a Michael Anthony. Mělo se jednat o velké rozlučkové turné, bohužel Eddieho zdraví všechny plány zhatilo.

Sammy Hagar, který v kapele v roce 1985 na postu zpěváka nahradil Davida Lee Rotha, se také nechal slyšet, že ačkoli s Eddiem od roku 2004 nemluvil, počátkem tohoto roku si začali psát a opět se spřátelili. Urovnání společného vztahu si však nechali pro sebe, aby zbytečně nedráždili fanoušky s případnou šancí na reunion skupiny s ním za mikrofonem.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY