Cher zpívá španělsky. Klip k nové verzi hitu "Chiquitita" kazí kýčovité záběry dětí

18.05.2020 12:32 - David Věžník | foto: YouTube Cher

Cher minulý týden překvapila - vydala totiž svůj vůbec první španělsky zpívaný singl. Svůj talent pro románské jazyky se rozhodla ukázat předělávkou legendární hitovky skupiny Abba "Chiquitita".

A nutno říct, že to ukázala dobře. K nové verzi přistoupila citlivě, něžně a s úctou. Pověstný auto-tune zavřela do karantény a místo něj povolala do zbraně španělské kytary, cajon a kastaněty. Výsledek je decentní, pokorný a velmi příjemný.

Navíc - podobně jako švédská čtveřice před jednačtyřiceti lety - i americká zpěvačka věnuje výtěžek z prodeje a streamů singlu Dětskému fondu Organizace spojených národů (UNICEF). Škoda, že v příslušném videu kvůli tomu střídají pohledy na Cher, kterak zpívá doma (kde jinde), shutterstockové záběry na okaté děti z rozvojových či jinak vzdálených zemí. Přetékající kýč umocňuje ještě fakt, že klipová verze skladby je skor o polovinu kratší než singlová (zřejmě došly obrázky dětiček), což je škoda, protože v plné nahrávce došlo na fajn bridge i ikonický klavírní závěr (byť o poznání méně hispánský).



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY