Paulie Garand a DJ Wich v klipu "Tonout v tónech" příjemně překvapují oldschoolovým soundem

20.04.2020 12:35 - Lumír Urban | foto: Radek Kudláček

Liberecký rodák Paulie Garand z labelu Ty Nikdy během karantény rozhodně nelení a ve spojení s producentem DJ Wichem posílá z Ještědu pozdrav do českých rapových vod videem "Tonout v tónech".

Snímek vznikl během dvou hodin v omezených podmínkách. Záběry s modrým nádechem a s dobrou dávkou střídmosti působí jednotně, ale ústřední motiv návratu do domoviny se zdá nedotažený a ani pěkný pohled z dronů na horami obklopený Liberec situaci úplně nezachrání. Naštěstí to není nic zásadního, rozhodující je totiž hudba.

A po této stránce není tracku téměř co vytknout. DJ Wich opět nezklamal a postaral se o vynikající poctivý boombapový beat. Z písně "Tonout v tónech" můžeme dokonce cítit i netypický bluesový nádech, jako by Paulie zaplul do starých dobrých dob, kdy začínal. Nezapomíná věnovat pár slov politikům a falešným idolům, rodnému Liberci či své trnité životní cestě. "Řekni všem, kdo je král, už je mrtvej, tady, kde jsem já předtím stál…" ozve se v jednu chvíli Kato ze samplu skladby "Verbální atentát" jeho Prago Union. Můžeme pouze hádat, zda se Paulie tímto sdělením chce považovat za krále českého hip hopu.

Jeho spolupráce s Wichem začala již téměř před deseti lety. Snad symbolicky k tomuto jubileu vyjde 20. května i jejich společná deska. Nechme se překvapit, zda severočeský rapper vysoké očekávání skutečně naplní, nebo utone v tónech.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY