Sum 41 kvůli výbuchu výbušniny zrušili koncert v Paříži

19.01.2020 11:19 - Ondřej Kocáb | foto: Vojta Florian / musicserver.cz

Kanadští punk-rockeři Sum 41 momentálně projíždí Evropu v rámci "No Personal Space" Tour. Druhou pařížskou zastávku, plánovanou na 18. ledna, však těsně před začátkem museli zrušit. Důvodem bylo odpálení výbušniny nedaleko koncertního sálu Les Étoiles. Kapela následně na sociálních sítích zveřejnila vyjádření, ve kterém oznámila, že naštěstí nikdo nebyl zraněn. Jelikož však nešlo zaručit naprostou bezpečnost fanoušků při příchodu na místo konání, byla nucena vystoupení zrušit.

Výbuch byl pravděpodobně součástí dlouho trvajících protestů Francouzů proti plánům penzijní reformy prezidenta Emmanuela Macrona. Bohužel se nejedná o první zrušení koncertu Sum 41 kvůli podobné události. V červenci 2005 byli nuceni přesunout také koncert v Londýně kvůli teroristickým útokům v několika městských částech.

Derryck Whibley a spol. momentálně projíždí Evropou s novou deskou "Order In Decline" v rámci intimnějších koncertů po menších klubech. Těšit se může také Česká republika, kam se skupina vrátí opět po roce. Již potřetí v historii zahraje na královéhradeckém festivalu Rock For People v sobotu 20. června.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY