"Cože" od Bereniky Kohoutové, to je rozchodový singl pro všechny holky

15.01.2020 16:03 - Hana Bukáčková | foto: Ben Renč

Holky, ruku na srdce - každá si tím prošla a kolikrát se pak nestačila divit, s kým že to měla co do činění. S novým singlem Bereniky Kohoutové se tak ztotožní většina ženské populace, která má bohaté zkušenosti s tím, jak je v dnešní době těžké vyjít s mužským pokolením, které se nechce moc vázat a radši přichází s nejrůznějšími výmluvami.

Píseň "Cože" je věrným odrazem životního období, kterým si (nejen) sama interpretka prošla, ale zároveň cynickou ukázkou toho, jak vypadají vztahy jednadvacátého století. Singl je složen z vybraných rozchodových hlášek vypůjčených z instagramového projektu Terapie sdílením od Ester Geislerové a Josefiny Bakošové. Své hlasy rozcházejícím se gentlemanům propůjčili Kapitán Demo (alter ego Jiřího Buriana, stojícího stejně jako u předchozích Bereničiných singlů za produkcí), Givi Kross a ProGram. "V některých hláškách se poznají moji bývalí partneři. Prozrazovat konkrétně nebudu, však oni se v tom ti, co se jich to týká, poznají. To je totiž ten nejlepší pocit zadostiučinění!" komentuje zpěvačka.

Přiznám se, že mě moc její předchozí singly nechytly. Tenhle je výjimka, nejspíš proto, že je ze života. "Opakuji si, že se to přece stává a že to s tebou nebyla žádná sláva..." zní úryvek ze svérázné písně, kterou doprovází minimalistický, barevný klip. Zpěvačka v něm svojí mimikou a gesty přesvědčuje o svých hereckých schopnostech. Do snímku navíc vtipně zakomponovala své těhotenské bříško. Její holka roku tak brzy dostane úplně nový formát.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY