Svěží revolta v podání trojice Marshmello, Yungblud a Blackbear. To je "Tongue Tied"

19.11.2019 17:26 - Filip Vahala | foto: screenshot ytb

Není tomu tak dávno, co jsme vychvalovali singl "original me", a Yungblud už zase drtí YouTube další energickou, byť tentokrát trochu temnější písní. Spojil v ní své síly s americkým DJem, který si říká Marshmello, a zpěvákem vystupujícím pod pseudonymem Blackbear.

Všichni tři se objeví v klipu jako součást odporu proti systému, který se je snaží umlčet. Slovní spojení tongue tied v překladu znamená oněmělý a v případě Yungbluda zde platí naprosto doslovně. Armáda, která má helmy nápadně podobné filmovým Stormtrooperům, nastřeluje snad celé populaci plechové plátky na ústa. To si ale trojice interpretů, doplněná o herečku z amerického seriálu "The Act" Joey King, nenechá líbit. "If you feel like that you're tongue tied, then we're tongue tied together," upozorňuje zpěvák a zároveň dává lidstvu naději.

Výpravný videoklip z režie Christiana Breslauera skvěle podpírá atmosféru singlu, bohužel ale z velké části bere pozornost samotné písni. V té se skvěle doplňuje jednoduchý, temně taneční beat namíchaný americkým producentem, silný vokál mladého zpěváka a příjemná rapová vložka stále ještě nedoceněného Blackbeara. Trochu lacině pak ve snímku působí vítězoslavné mávání vlajkou.

Je ale dobře, že tyto hvězdy současného popu vytvořily song s jasnou zprávou. Dost možná se jedná i o tichou (nebo spíše pořádně hlasitou) podporu do Hongkongu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY