Visací zámek oprášil svůj "Traktor". Doplnilo ho třiatřicet hostů

07.12.2015 15:43 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Již na dvanáctý prosincový den je v malé sportovní hale na Výstavišti v Praze naplánován koncert, na kterém punková legenda Visací zámek završí oslavu letošních třiatřicátin. U této příležitosti kapela oprášila svoji nejslavnější skladbu "Traktor", na jejíž novou verzi pozvala celkem třiatřicet hostů.

Kytarový riff zmiňované písně se stal vloni oficiálně nejlepším českým kytarovým riffem všech dob, proto se právě na něj Visáči rozhodli natočit klip, který zároveň slouží jako pozvánka na tento mimořádný koncert. Mezi hosty se objevil například Vašek Bláha (Divokej Bill), Honza Homola (Wohnout), Slávek Janda (Abraxas), Dušan Lébl (Plexis), Ota Hereš (Alkehol), Izzi (Doga), Petr Lebeda (Rybičky 48), Zdeněk Růžička (SPS) nebo Vladimír Zatloukal (Hudba Praha), které doplnily dvě desítky kytaristů z dalších kapel a rovněž několik fanoušků.

"Kytarový riff Traktoru se zdá jednoduchý, ale jak se ukázalo, každý kytarák ho hraje trochu jinak. Ota Hereš hobloval hardrockově, Vašek Bláha folkově, Pavel Pešata punkově a Izzy nebojácně přidal metalové napískávání. Traktor pod tím nákladem potěšeně bublal," popisuje umělecké výkony zpěvák skupiny Honza "Hony" Haubert.

Výsledek potěší jistě hlavně fanoušky kapely, ale určitě i pravé rockery, kteří taktéž ocení tento bláznivý nápad, který u nás nemá obdob.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY