Elektroničtí řezníci Hocico se vrací do Prahy

16.03.2015 15:49 - Ondřej Michal | foto: Vojtěch Kubec / musicserver.cz

Dva roky uběhly od pražského vystoupení elektronických řezníků Hocico. Nyní se dvojice vrací do Česka znovu. Stejně jako před dvěma lety, i tentokrát koncert odehrají v klubu Rock Café. Datum je stanoveno na 24. dubna.

Zatímco v zahraničí latinskoamerické duo Erik Garcia a Oscar Mayorga mrknutím oka vyprodává koncertní sály pro několik tisíc lidí, u nás platí víceméně za okrajovou záležitost. Ostatně stejně jako styl Electronic Body Music, ze kterého čerpají. Není náhodou, že se odkazují k rané tvorbě klasiků Skinny Puppy. Zároveň nepopírají inspiraci u mexických hardcore a punkových kapel.

Hocico se dali dohromady před dvaceti lety. Netrvalo dlouho a vstoupili do hudební historie coby zakladatelé stylu aggrotech - taneční obdoby EBM. Jejich první pražský koncert patřil k nejsilnějším elektronickým vystoupením, jaká tuzemská temná elektronická scéna pamatuje. Vše nasvědčuje tomu, že ani tentokrát to nebude jiné. Coby posily si Hocico přivezou německé uskupení Accessory a polské duo H.Exe.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY