David Deyl vydá v říjnu album s orchestrem

04.09.2014 10:44 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Na své třetí řadovce slibuje David Deyl úplně nový zvuk. Zatím bezejmenná novinka, která vyjde začátkem října pod jeho novým labelem DADE Music a o její distribuci se postará Supraphon, láká na spojení se Severočeskou filharmonií Teplice, která se podílela na nahrávání každé z dvanácti zařazených skladeb.

Kromě autorských písní se v tracklistu objeví i předělávky od Lary Fabian nebo Joshe Grobana, zazní také hit "Holubí dům", jehož interpretaci si zpěvák už vyzkoušel v rámci televizního pořadu To byl náš hit.

"Konečně jsem našel žánr, který je mému srdci nejbližší, a mohu naplno využít své hlasové dispozice. Nové písně jsem komponoval zcela uvolněně a s nadšením," tvrdí interpret, který na novince pracoval rok a půl.

Produkci má na svědomí Marcus Tran, jenž nahrál také kytarové party, instrumentaci a aranžmá orchestru obstaral David Solař. V nahrávacím studiu DH Vyžlovka Dana Hádla se vystřídali také Václav Krahulík (klavír), Michal Krásný (basa) nebo Ondřej Veselý (bicí). Mezi autory textů najdeme třeba Xindal X, Tomáše Staňka, Janu Rolincovou - Hádlovou nebo Magdalenu Drsovou.

Devětadvacetiletý Deyl se prosadil v roce 2009 hitem "Teď hned". Dosud vydal dvě studiové desky, debut "Hlavolam" představil před pěti lety, v roce 2011 pak následovala kolekce "Zásah". Ve své sbírce má také dvě ceny od hudební televize Óčko, která ho za rok 2010 na základě hlasování diváků vyhlásila Zpěvákem roku.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY