Sto zvířat se hlásí s novinkou "Tlustej chlapeček se včelou v kalhotách"

06.11.2013 08:43 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Sto zvířat - Tlustej chlapeček se včelou v kalhotách
© facebook interpreta
Nové album kapely Sto zvířat je na světě. Pod názvem "Tlustej chlapeček se včelou v kalhotách" ho na pultech prodejen seženou fanoušci od 1. prosince. Jak již název napovídá, písničky pro děti dostanou poměrně nečekanou, pro kapelu však typickou formu.

Tomáš Belko totiž ve svých textech děti nikterak nerozmazluje, nepodceňuje a ze svých letitých pedagogických a otcovských zkušeností je bere jako rovnocenné partnery, se kterými se jedná bez obalu a na rovinu.

Na albu se nachází patnáct písní a jedna básnička. Texty vychází z různých rozpočítadel, bajek nebo dětských říkaček, mnohdy ovšem působí tak, že formace natočila své nejdrsnější album. Hudebně je album znovu velice rozmanité, je zde slyšet ska, reggae, rockabilly, starý swing i doo-wap.

Ke slovu se dostalo i mnoho hudebních hostů, objevují se ovšem ve velmi netradičních polohách. Radim Hladík tak zahraje na tenisovou kytaru, Marek Eben na dešťovou hůl, Jaroslav Svěcený zahraje smyčcem na ramínko, Jaroslav Uhlíř na triangl, František Kop bublá brčkem v limonádě, Bára Poláková tleská a Jiří Macháček pochoduje.

Stejně jako čtyři předchozí alba, vychází i toto na labelu 100PROmotion.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY