Lady Gaga mění druhý singl: Místo "Venus" zvolila duet s R. Kellym

23.10.2013 12:07 - Lukáš Boček | foto: facebook interpreta

Lady Gaga feat. R. Kelly - Do Whay U Want
© facebook interpreta
Necelé tři týdny dělí little monsters od vydání novinky "ARTPOP" zpěvačky Lady Gaga. První singl "Applause" sice stále stoupá v amerických rádiích, prodeje ale pozvolna klesají, a tak fanoušci netrpělivě očekávali příchod druhého singlu "Venus". Ten si měl odbýt svou premiéru v pátek 25. října, ale vše je nakonec jinak. Nástupcem pilotu bude "Do What U Want", r'n'b-popový duet s R. Kellym.

"Nebojte, příšerky! Pořád máme v plánu vydat v pondělí #Venus s páteční ukázkou! A stále platí, že bude mít vlastní video. Nicméně jsme ohromeni celosvětovou odezvou + nadšením z 'DO WHAT U WANT feat. R KELLY' & jsme šťastní, je jej můžeme oznámit jako druhý singl!" napsala Gaga na svůj účet na Twitteru.

Reagovala tak na skutečnost, že ihned po vydání se písnička vyšplhala na první místo žebříčku iTunes v třiaosmdesáti zemí světa, včetně České republiky. Týká se to i pro interpretku nejdůležitějšího hudebního trhu - amerického. Tam se na vrchol totiž dostala poprvé od vydání "The Edge Of Glory" v roce 2011.

Ohledně skvělých výsledků nové upoutávky na čtvrté album se hned vynořilo několik zajímavých skutečností. Firma Apple totiž změnila vnitřní podmínky pro umístění písniček v žebříčku: když si totiž někdo v minulosti předobjednal novou studiovku, v době vydání promo singlu "Do What U Want" mu byla písnička automaticky nabídnuta ke stažení. Díky obrovskému počtu fanoušků, kteří za kolekci neváhali zaplatit dopředu, se tak hitovka okamžitě vyhoupla na první místo. Na druhou stranu je třeba podotknut, že tam písnička stále trůní ve více jak šedesáti zemích. V USA je aktuálně druhá, v Británii třetí. Dodatečné prodeje tak musí být nezanedbatelné.

Současná kampaň předznamenává vydání dlouho očekávané desky, která vyjde i ve formě speciální aplikace. Lady Gaga během patnácti dnů vydá tři nové songy, z toho jedním z nich je právě nově změněný singl. V pátek přijde na řadu ukázka z "Venus" a 4. listopadu zveřejnění zpěvačka další promo singl "Dope". V těchto chvílích je Gaga na cestě do Berlína, kde bude pořádat první listening party.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY