Rytmus uvažuje o spolupráci s Majkem Spiritem a chystá slovensko-polské album

14.05.2013 17:59 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Rytmus
© internet
Je známé, že Rytmus se s ničím nepáře a na vše odpoví originálně a přímo. Na své facebookové stránce pobídl fanoušky, aby mu pokládali otázky. Těm nejoriginálnějším a nejlajkovanějším slíbil odpovědi na webu Refresher.sk. Nevyhnul se ani otázkám směřujícím na soukromí a vztah k penězům. Zároveň ale prozradil pár novinek a názorů na současné trendy v muzice.

V současné hudbě a ranku hip hopu a r’n’b obzvlášť jsou v módě různé spolupráce, kdy společnou píseň nazpívají i interpreti, o kterých by si mohli mnozí myslet, že jejich hudební spolupráce rozhodně nemůže fungovat. Jak se na tuto módu dívá sám Rytmus?

"Dostat se nahoru po zádech někoho má kontraproduktivní efekt. Nehledám featuringy přes mail. Spolupráce funguje, když nikdo nikoho netahá, anebo když lidé ví, že se interpreti znají." I přes tento názor nevyloučil brzkou spolupráci s Majkem Spiritem. "Bavili jsme se o tom, ale zatím je na světě jen myšlenka." Tito dva zatím spolu nahráli píseň "Nech vidia".

Jinak si sám ke spolupracím zve pouze ty umělce, o kterých ví, že už jsou na scéně dlouho, něco dokázali a "jsou na podobném levelu" jako on sám. Za všechny jmenujme hit "Príbeh" se zpěvačkou Tinou, formaci PSH či legendárního amerického producenta DJe Premiera. Ten s ním spolupracuje i na novém albu, ale Rytmus neoznámil, zda jde o jeho novou sólovou desku, nebo chystané album Kontrafaktu.

Svůj přístup dal pocítit i svým svěřencům ze show Hlas Česko Slovenska, kde jako trenér nepomohl svým jménem ani oblíbenkyni Anně Veselovské. "Každý se musí starat jen sám o sebe. Kdybych jí dláždil cestičku, tak by jí jednou určitě někdo vmetl do tváře, že by bez Rytmuse nic nedokázala. A to nechci," vyznal se vloni v rozhovoru pro TASR.

Jedinou výjimkou byla patnáctiletá Laris Diam, se kterou zremixoval výše zmíněný hit "Príbeh". Jí ale pomohl fakt, že je sestrou producenta Maiky Beatze, který s Rytmusem spolupracoval na desce "Fenomen". Rytmus v současnosti mimo jiné chystá i polsko-slovenské album s největšími hvězdami polského rapu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY