Dave Grohl chtěl s PJ Harvey za mikrofonem zahrát skladbu Nirvany

26.03.2013 12:34 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Dave Grohl
© Film Magic
Dave Grohl měl touhu alespoň na chvíli vzkřísit legendu s názvem Nirvana a za mikrofon místo Kurta Cobaina postavit PJ Harvey. Stát se tak mělo na londýnském koncertě superkapely Sound City Players.

"Když jsme připravovali londýnskou show, někoho napadlo, abychom přizvali PJ Harvey, aby s námi zazpívala nějaký song od Nirvany. Kurt měl PJ Harvey rád a my také. Navrhl jsem ostatním, že by s námi mohla zazpívat skladu 'Milk It' z alba 'In Utero' a všem se ten nápad líbil," řekl Grohl magazínu NME. Harvey ovšem ve svém nabitém diáři nenašla pro tuto nabídku místo, a proto z připravovaného vystoupení sešlo.

"Tohle je posvátné území. O tom, že bychom zahráli nějaký song Nirvany, jsme mluvili už dřív, ale zatím nenastala ta pravá chvíle. Pokud bychom něco takového chtěli udělat, muselo by to být perfektní. To je také důvod, proč Foo Fighters nikdy nic od Nirvany nehráli," doplnil ještě Grohl.

Bývalí členové kapely se sešli po osmnáctileté pauze poprvé na jednom pódiu loni u příležitosti charitativního koncertu na pomoc obětem hurikánu Sandy. Tehdy si s nimi zazpíval píseň "Cut Me Some Slack" Paul McCartney.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY