A Banquet se vrací z Evropy do pražského Rock Café

13.03.2013 12:45 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

A Banquet
© Marie Bartošová
V poslední době stále více se prosazující formace A Banquet chystá na čtvrtek 14. března velký koncert v Rock Café, kam si jako hosty pozvala i spřátelené gangy Low-Fi z Itálie a GoodBye Lenin ze Slovenska.

Kapela má za sebou úspěšné koncerty napříč Evropou, které shrnuje kytarista a zpěvák Mathieu: "V Itálii se nám hrálo skvěle. Koncertovali jsme ve třech menších městech, kde byla hrozně přátelská atmosféra, a vypadá to, že se do Itálie budeme vracet častěji. Máme už domluvených několik koncertů v létě a v rámci turné, které plánujeme na podzim, se do Itálie určitě také podíváme. I v Maďarsku, kde se nám moc líbilo, by se mělo podařit další hraní."

Tato tříčlenná pražská formace vznikla v roce 2009 a hraje si svůj vlastní mix různých stylů, synthipopem osmdesátých let počínaje, přes grunge, alt rock a současnými elektrožánry konče. Nazývá ho futu-roll a loni v dubnu vydala ceněné album "Breathe". Je oblíbená mezi hudebními kritiky a také brána jako jedna z velkých nadějí na úspěch nejen doma, ale i za hranicemi.

Začátek koncertu je naplánován na půl devátou večer, vstupenky si lze koupit na místě v předprodeji za 130 Kč, v den koncertu o dvacet korun dráž.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY