David Bowie na své 66. narozeniny oznámil nový singl i album

08.01.2013 13:05 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

David Bowie
© facebook interpreta
Další hudební jezevec pomalu, ale jistě vylézá z nory. Po zpěvačce Cher hlásí svůj návrat hudební chameleon David Bowie, známý též jako Ziggy Stardust. Prakticky od začátku nového milénia, pokud vynecháme album "Reality" z roku 2003, o něm nebylo pořádně slyšet. Vrabci si cvrlikali na střeše, že Bowie už je v hudebním důchodu, vše je ale, zdá se, úplně jinak.

8. ledna, v den svých šestašedesátých narozenin, totiž obnovil svoji oficiální webovou stránku a pověsil na ni odkaz na zcela novou píseň "Where Are We Now?" A k tomu ještě ohlásil na 11. března vydání zbrusu nového alba s názvem "The Next Day". Singl i album v předprodeji je už nyní možné najít na iTunes.

Novou melancholickou píseň si Bowie napsal sám. Atmosférou má navodit jeho slavný pobyt v Berlíně. Song produkoval Bowieho kamarád a dlouholetý spolupracovník Toni Visconti a režijně se na klipu, který si můžete prohlédnout na konci článku, podílel Tony Oursler. Album vyjde ve dvou verzích. Standardní bude obsahovat čtrnáct písní, deluxe verze bude mít navrch tři bonusy.

Tracklist alba bude následující: The Next Day, Dirty Boys, The Stars (Are Out Tonight), Love Is Lost, Where Are We Now?, Valentine's Day, If You Can See Me, I'd Rather Be High, Boss Of Me, Dancing Out In Space, How Does The Grass Grow, (You Will) Set The World On Fire, You Feel So Lonely You Could Die, Heat, bonusové písně (v deluxe edici): So She, I'll Take You There, Plan.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY